Vecka 31 (30+0)

Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 31: 27 nov - 3 dec 2009

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Nu börjar bebis allt bli stor i magen och det känner man verkligen av nu.. Tyngden börjar kännas allt mer och mer /: Tar på krafterna, buhuu .

Igår var det som sagt INTE en bra dag någon stans, den började iallafall med tummen neråt och nu står den väl mellan mitten och neråt... Allt är en lång historia :(

Vi var igår och handlade, och köpte lite spel till ps3:n och en handkontroll extra. Sedan när vi kom hem igen var klockan strax innan 17 och vi hade tvätt tid klockan 17 så vi gick ner och satte igång med tvättningen.. Sedan började vi lite med maten tillsammans, och emellan spelade vi våra spel :)

Sedan var det middag, tvätten var klar och vi spelade lite till. Sen blev klockan 22 någonting, och vi båda kände att tröttheten smög sig på, sömnade näst intill direkt när vi hoppade i säng också /:
Vaknade idag vid sju när A alarm ringde av. Gick upp vid halv nio- kvart i nio någonting .. Åt frukost tillsammans, fixade mig lite fort och om en stund skall vi göra iordning här hemma lite till, fixa oss och sedan ner till stan för att köpa mer spel, och jag, vi skall julhandla lite nu... När man väl har pengar ^^ haha.

Sedan efter klockan 16 är denna kvällen Andreas, och han bestämmer vad vi skall äta, göra och inte göra tillsammans. Nästa fredag efter klockan 16 är fredagen min (6). Då bestämmer jag :) he he he !

Nepp. om man skulle ta och tänka på refrängen kanske ??

Elly abdikerar


The end is near

Jag älskar dig men ändå känner du ingen kärlek. Du säger att du börjat sluta älska mig. Du vill inte kämpa längre tillsammans med mig, du är trött på mig och oss. Du säger att du inte orkar försöka och du tar den lata vägen. Du bara släpper allting...

Tack för denna tid, Andreas.

Jag älskar dig av hela mitt hjärta, bebis också...
Ni kanske ses någongång, i framtiden...

Elly abdikerar

Baby week after week in pics :)


bebis i 10 veckor

bebis i 12 veckor

bebis i 15 veckor

bebis i 18 veckor

bebis i 19 veckor

bebis i 21 veckor

bebis i 22 veckor

bebis i 23 veckor

bebis i 24 veckor

bebis i 25 veckor

bebis i vecka 26

bebis i 27 veckor

bebis i 28 veckor

bebis i 29 veckor

bebis i vecka 30

Och vecka 30 är den veckan vi är i just nu :)
Snart byter jag vecka, på fredag. Då blir det vecka 31 <3

Kände bara för att lägga ut lite bilder från vecka 10 - 30 (nu).
Jag fick några förfrågningar om detta och tänkte vara snäll och
lägga ut bilder från veckorna tills idag. Hehe

Nu kilar jag :)

Elly abdikerar

The good soldier

Jag har verkligen världens problem. Jag kan inte bestämma mig hur min blogg skall se ut, jag håller på att bli ett psykbryt helt seriöst !
Är jag normal?

På tal om något helt annat.
Hyran är nu betald och nu inväntar vi 3 räkning, el räkning och tv licens räkningen inom kort? Hmm..

Sedan några dagar tillbaka har jag börjat känna tydligare och tydligare när bebis har hicka :) Tycker så synd om skrutt*n varje gång den håller på i 1-2 minuter ^^, vet ju själv hur jobbigt det är när man har det, men de går över rätt snabbt för bebis.. Hihi !
Pågrundav magen nu, har jag börjat få problem med att böja mig ner... Har lite problem att ta på mig strumpor och ta på mig byxor då magen börjar bli ivägen, haha. Men jag har min hjärte hjälte hos mig som hjälper mig om jag behöver hjälp :p men man känner sig allt dum och otroligt lat. hahah ;p

Till helgen kanske Bea kommer till stan, då får vi väl gå omkring lite och prata, kanske inhandla lite bebis saker nu när pengarna kommer imorgon också :) hihi. Annars kanske vi åker hem till mig en liten stund så hon får kika runt här ^.^

Nästa vecka har jag en del saker som jag skall ta itu med också AF tex /: örrka! Skönt att snart behöva slippa gå dit stup i kvarten, och börja plugga och känna sig lite mer mänsklig än vad jag gör just nu, går hemma om dagarna, handlar ibland och sysslar med tråkigheter, men Andreas tvingar mig :( stackars min rygg snart alltså, än är det inte så illa men jag känner att allt mer och mer saker jag gör blir mer påfrestande för ryggen min.. Och det känns !
:( stackars mig, har ju bara jag själv som tycker synd om mig. Andreas har ju inte tid att tycka synd om mig, buhuu ! :( Aj aj, säger jag bara. nog om det ^^

Måste bara få ur mig detta också...
JAG SAKNAR MINA KISSEMISSAR :(
Men kanske nästa vecka skall jag ta hit Lillen en eller två veckor, nu när jag äntligen får mina pengar men först måste vi få betalt alla räkningar som sagt så man vet hur mycket man kan spendera osv. Jobbigt att vara pank hela tiden eller ha knapert med pengar.. Usch!

PS.
Jag har tråkigt !!!
DS.

Elly abdikerar

Take away old school joint

Så! Då var man äntligen klar med dagens ärenden i stan.. Varit på en föreläsning på AF i drygt 45 minuter, sedan vandrade jag iväg till FK fick uthämtat min lapp som jag verkligen behövde, behöver :p Därpå gick jag vidare till SEB för att sätta in pengarna som jag skulle egentligen gjort igår som inte blev av pga dom hade flyttat till nya lokaler och jag hittade inte dit just igår ^^ Men nu jävlar har jag fått allting gjort, nu återstår bara att bädda om en liten stund och efter det är det de lilla i disk väg som jag skall diska :)

Senare till 19 tiden, efter en stund någonting tror jag kommer väl älskling hem också. Skönt det blev igår, inget bråk alls! Kändes riktigt bra <3

Nu skall jag sitta här en liten stund, och betala hyran också nu när pengarna är där :) Efter det blir det väl att ta tag i dom andra små sysslorna.. bäddning och disken, det som finns :) har ätit lite lunch nu med, flygande jakob! FYFAN, ingenting jag rekomunderar, kunde varken äta bananerna eller baconen däri. plus att den jävla blandningen blev hemsk :p Haha ät aldrig det :D hahah!

Imorgon får även jag mina efterlängtade pengar också, dock kommer det mesta gå åt till el och tv licens tror jag men lite får jag väl över jag kan spara och använda lite som jag vill ^^
Vi får hoppas iallafall :)

Fick även idag på föreläsningen lite mer inblick om att plugga på distans, poängen och hur mycket procent man skall plugga osv, så jag skall söka för i mars senare :) Då har troligen bebis också kommit till världen.. Så jag skall till komvux senare efter jul med mina papper och lämna in allting så skall vi lägga upp en liten plugg-plan :) Kändes riktigt bra att få kunna fråga vad man undrar och få svar på sina dumma frågor äntligen ;p Hahah. Nu är det gjort iallafall och allt börjar kännas okej : )

Får väl kila nu.. Har inget mer att skriva direkt i vilket fall :)
Undrar vad jag skall göra för mat? hmm...

Elly abdikerar

We don't know, who we be ?



kände att jag var tvungen att lägga in en bild nu när bebis har ny vecka och allt. men blev aldrig av i fredags eller i helgen, så jag tog en, några bilder igår på magen ^^ Vecka 30 (29+2) då bilden togs :)

Annars har helgen varit sådär, tillochfrån bra och dålig. I fredags gjorde vi inte direkt någonting alls. Tog de lugnt, kollade tvn och sov ^^

I lördags sov vi länge och åt sen frukost, sedan så pratade vi om att åka och handla för det behövdes, mat behöver ju alla? ^^ Så vi åkte senare till eftermiddagen till Coop, Lidl och ÖB och handlade lite mat osv :) Kom hem och åt lite, sedan kollade vi tvn igen.. Sedan gjorde vi den riktiga maten, kyckling curry gryta med ris :) blev väääldigt gott, dock var vi redan rätt så mätta men ack ^^ :p

Igår, (söndag) gjorde vi ingenting alls, var i lägenheten hela tiden :P åt sen frukost tillsammans, och älskling fick utbrott på sin så kallade fitt kuk mobil.. som inte fungerar som den skall, så vi satte oss tillsammans för att leta upp en ny att köpa till Andreas då.
Vi köpte ju ett spel i lördags på ÖB vi är väldigt nöjda med som vi har spelat både i lördags och igår ;p det fick bli Alfapet haha :D Dock har vi bara spelat det två gånger och jag har än så länge förlorat båda gångerna, känner mig rätt kass om något ^^ ..

Jajja. Igår spelade vi även Mario Party och det började skitbra för mig med allting och i slutet, sista rundorna gick allt åt pipan för mig och jag blev sur som ett äckligt ollon -.- Haha !
Hursomhelst .

Nu har jag bäddat sängen, duschat och fixat mig själv, diskat och fixat iordning lite häromkring i lägenheten.. Gjort rent i badrummet också... Skall dammsuga om en liten stund också, och efter det skall jag nertill stan och handla lite... Och till banken för en snabb visit också. Och invänta ett samtal.... hoppas att människan ringer snart !!! -.-

Nu drar jag mig .... HA DE BRAO!

Elly abdikerar

Morning glory, end of time. The twister.

Så har Andreas kommit hem, vi har ätit middag (lyckad sådan), kollat lite på Hey Baberiba tillsammans och sedan somnade älskling i soffan så jag gick intill sovrummet, drog igen persiennerna (?), bäddade upp sängen på älsklings sida och sedan bad jag han komma och lägga sig i sängen för att ligga och sova på en obekväm soffa :p Kände jag jävligt snäll då ^^,

Så nu sedan 40 minuter tillbaka, sitter jag här framför dumburken. Funderar på vad man skall hitta på? Är rätt törstig, men vi har inte mycket mjölk, vattnet i lägenheten smakar sump haha och vi har ingen annan dricka direkt, eller jo! Min godmorgon juice, tropisk smak. men den har jag på kvällarna till min järntablett :)

en så himla gammal bild nu så det finns inte!
jag saknar dig lulu, vääääldigt mycket. vi får försöka ses, innan vi blir gråhåriga fan :p

Nog om det !

Har inget att skriva direkt, men kvällen som var, var väldigt mysig tillsammans med älsk även om den blev väldigt kort ^^, Vi får väl se vad som händer och sker imorgon? Kanske till Vallda och hämta barnvagnen och en spjälsäng till pyret :) ? Vi får se...

Ha det bra ikväll gott folk!

Elly abdikerar


Symfus-Fundus

 

Jag satt och sökte lite på Familjeliv.se, (är ju medlem där) och kikade runt, så hittade jag denna perfekta kurvan för gravida :) När jag var hos min barnmorska i onsdags, var jag v 29 (28+5) och då låg mitt sf mått på 27 cm, vilket kan stämma rätt bra på kurvan :). Idag gick jag ju in i vecka 30 (29+0) och ligger väl på samma men det är okej :p haha, för mig iallafall. Får jag en liten bebis så får jag väl en liten bebis, kan ju inte jag göra någonting åt ^^ jajja. Jag tyckte iallafall denna var kul att undersöka ..

Elly abdikerar


Vecka 30 (29+0)

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Då har man gått in i vecka 30! Fatta ! Redan vecka 30 idag. Nu är det bara 9 veckor kvar! Tiden bara rusar iväg och jag vet inte vart den tar vägen heller? :o Men jag gillar det :D <3

Lite info om vecka 30 .

Vecka 30: 20 nov - 26 nov 2009

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Annan info.

Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

fetal development at 30 weeksBebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.



Så det var väl lite info . Annars skall jag ut och gå om en stund :)

Ha det fint!

Elly abdikerar

Kickstart vampire D

Nu skiter jag i om jag får sitta vid datorn eller inte, jag har gjort allt jag skall göra idag!
Jag är både trött, sur, ledsen och upprörd.

Tack Lulu för vårt väääldigt långa samtal imorse, det hjälpte gott <3

Nu sitter jag och funderar på dagens middag.. Har nog kommit på vad det blir för middag, tror jag?
Jo, det har jag . Får hoppas på att Andreas blir glad för det senare bara...
Hoppas !!!

Om man ändå kunde dra tillbaka klockan i vissa lägen och situationer. Då hade ett liv varit räddat, men ack .

Nu drar jag mig, skall ut och vandra en stund.. Kolla läget häromkring lite.. Lär behövas!
Ha det brao .

Elly abdikerar

Now I woke up, no more tears, no more pain

Då var man äntligen hemma från att varit på ett "möte" som jag trodde att det skulle vara, men nene! Det var en jävla föreläsning på en timme på typ 50-60 pers i ett rätt litet rum, rastlös eller vadå? Varmt och svettigt. Äckligt som fan !! Föreläsning om jobb utomlands, och ja precis det är ju väldigt aktuellt för min del ja, väldigt aktuellt. Orka!

Nu är jag iallafall hemma, jag är trött. jag orkar inte göra ett skit, Andres jobbar över idag pga han måste. Kommer hem vid 18 tiden istället för 16 :( Ännu mera väntande, och jag som älskar att vänta verkligen... Inte ! Men det är bra att du jobbar mer älskling, :) du är duktig, och bäst för oss, våran lilla familj :) <3 Snart är vi tre istället för två, hihi.



You are the sun
You make me shine
Or more like the stars
That twinkle at night
You are the moon
That glows in my heart
You are my daytime my nighttime
My world
You are my life

 


Jag älskar verkligen dig Andreas!
Jag ser verkligen fram emot när bebis tittar ut.
Det kommer bli en sådan fantastisk resa, för oss båda.
Jag vet att vi båda har våra bättre och sämre dagar,
men vem har inte det?
Bara för att jag är nere och på sämre humör ibland
betyder det verkligen inte att jag inte älskar dig,
de hoppas jag att du förstår och vet älskling.

Det finns ingen annan människa än dig jag vill leva tillsammans med!

Du får mig att vilja bli en bättre människa.
Du är min styrka, mitt driv här i livet.

Ibland har vi svårt att visa vad vi verkligen känner, tycker och vill
men aldrig slutar jag älska dig för att du tycker, känner eller vill olikt från mig.
Snarare det är sådant som gör att jag älskar dig bara mer och mer,
för att du är ärlig mot mig och vill lära dig nya saker.



Du är mitt allt !
Andreas - min pojkvän, min sambo, mitt barns pappa.
Du är det bästa jag vet, och lite till.

<3



Jajja. Nu har jag fått skriva av mig en hel del igen.. Sitter återigen och lyssnar på Michael Jackson, hans album Invincible, som jag själv anser vara ett av hans bästa värk och förjävla underskattat. Texterna är starka, fina och man blir båda glad och ledsen utav dom .

Nu får jag väl ta och dricka upp min tropiska juice och kanske göra lite mellanmål ? Får väl bli varma mackor i mikron, haha ^^, Men sedan när älskling kommer hem blir det varma mackor fast i ugnen, det gillar älsk <3 :) .
Allt för dig Andreas . Du är det bästa jag vet. de är du verkligen. Jag saknar dig och längtar tills du kommer hem till mig och vårat hem ! :)

Kilar nu
Ha det bra allt folk .

Elly abdikerar

You think you're by yourself but it's my touch you felt -

Alltså jag har verkligen ingen lust att åka till AF idag pga vädret. Varken bebis eller jag orkar (A). Kasst väder, regnet hänger över oss och det är kallt, blött, mulet och grått ute idag! Jävla väder, hade det inte varit för vädret som gör att man blir deprimerad hade jag självklart varit på bättre humör. Bebis pucklade precis på mig. kanske ett "skit i vädret, gå dit iallafall mamma?" Vem vet? Haha :)
Och jo jag skall åka dit, bara att jag har svårt att lossna från datorn >.<

Måste försöka iallafall komma ifrån här om några få minuter, haha. Sminka mig, klä på mig lite mer "okej" kläder att ha utanför lägenheten ^^ Och kanske ta något mer att äta innan man åker?
Jag funderar fan fortfarande på vad jag skall göra för middag idag? Jag blir som helt besatt !! Min enda stora tanke på hela dagen, vad skall vi ha för mat? Vilket liv va? Tar en hel dag att tänka på vad för mat skall laga till göbben min... Hmm. Men aja! Jag kan inte göra så mycket annat om dagarna mer än att fixa här hemma som jag gör dagligen, in och ut :p



Men jajja. Får väl fundera ut något tills senare får vi hoppas på..
Nu får jag försöka dra mig härifrån....
Ha det bra !

Elly abdikerar

She matters, like everything is meaningless

Hopp! Då var de torsdag, och jag vill verkligen inte ha torsdag. Fast det säger ju iochförsig något bra, att det imorgon Äntligen är fredag :) det gillas!

Senare vid halv 12 tror jag mig till bussen för att åka intill stan och gå på ett möte. Man längtar ju nästan. Jag har sökt jobb på jobb, nästan dagligen, då jag sitter vid datorn iallafall. Och nästa vecka har vi ett möte till där och veckan därpå, på måndagen den 30:e innan månaden tar slut.. Och på det mötet skall vi ha med oss cv + personligt brev och vi har ingen skrivare så jag vet inte riktigt hur detta går /:
Måste verkligen försöka på tag på en skrivare någonstans...



På tal om annat.
Mitt liv.

Mitt liv är nog det tråkigaste känns det som just nu. Jag känner mig värdelös, ensam och bortvald (till viss gräns...). Värdelös känner jag mig för att jag söker jobb på jobb på jobb, nästan dagligen och ändå inget svar någon stans. Okej jag är ju gravid men de vet ju inte ens dom, jag skriver ju inte det direkt på mina ansökningar eller cv. Jag är fullt frisk och har orken till att göra massvis med saker bara jag får någonting att göra, jag har så jävla tråkigt och känner mig hur jävla tråkig och värdelös som helst !
Jag har ingen inkomst någonstans, så jag kan inte bidra med ett skit :( Jag känner mig så hemsk när jag bara går här hemma medans älskling jobbar röven av sig för våran skull. Jag tycker så otroligt synd om dig, hade jag haft ett jobb där jag fick pengar skulle jag självklart lägga allt jag fick för oss precis som du gör! Men de kan jag inte enbart för att jag inte har någon inkomst /: Och de mår jag verkligen skit över, för!
Ensam känner jag mig för att jag kan inte ta mig någonstans, pga inga pengar, och då kan jag inte köpa något direkt busskort som gör att jag kan komma någonstans, eller jo klart.. Jag har ju ett Borås tätortskort men det kommer jag inte långt med direkt. Jag känner ingen här i Borås heller. Alla ens vänner är som bortblåsta, ni varken hör av er eller direkt frågar om man har lust att ses längre, enbart för att man är gravid och då skall man stanna hemma enligt er?! För det är ju de man gör när man väntar barn, sitter hemma och städar, gör ingenting? fel fel fel! Jag vill göra så himla mycket men jag kan inte tex gå ut och dricka med er på samma sätt, och då är man tråkig? För att man inte blir, är full? Jag tycker det är så jäkla trist av vissa personer som inte bryr sig som påstår sig säga att dom är ens vänner.
Jag är verkligen ledsen, men det är väl så det är. Riktiga vänner stannar, och vissa försvinner spårlöst. Även om man bor ifrån varandra, varesig det är långt eller relativt kort så kan man försöka träffas tycker jag. Alla säger hela tiden, eller dom flesta då säger iallafall: Jo men vi ses nästa gång, jag lovar. bla bla bla osv! Skitsnack! Jag vet inte vad man skall tro på längre, jag tror på de jag ser helt enkelt. Det blir nog lättast så..



Nu har jag fått ur mig lite granna iallafall, och nej jag skriver inte detta direkt åt någon eller så, jag syftar på ett antal vänner. så det så !

Äsch. Nu fortsätter jag på msn iallafall !
Ha det

Elly abdikerar /:

The day when the whole world went away..

Idag blev jag väckt att pappa ringde mig vid 09.10 (med andra ord hade jag försovit mig med dryga 20 minuter) så pratade vi lite snabbt. Sedan blev det världens fart på mig, hoppade direkt in i duschen och tvättade håret och fixade mig. Sedan på mig kläder, sätta upp håret i en toffs snabbt och försöka sminka mig medans jag kokade min gröt ^^
Blev klart och pappa kom runt 10.35 då han hämtade mig här :) (jättesnällt! <3)
Åkte iväg till Kinna för att åkat till barnmorskan, kom dit vid halv tolv ungefär, tog lite blodtryck och kisseprov. Pratade om ditten och datten som vanligt, och hade ett önskemål om att dom skall skriva över mig till Borås bvc på Södra torget istället för Kinna, de är en sådan bit att åka, både för mig och Andreas... Så nu får vi hoppas att detta går bra ! : )
Innan jag skulle gå så mätte vi magen och den låg på 27 cm och bebis hjärtslag var på 137 slag/minut idag :) bebis har inte vuxit mycket enligt mig sedan förra gången men den håller kurvan bra säger barnmorskan min ! så det är ju bara toppen om inte bäst . haha :) Efter det så sa vi hejdå och att vi skulle höras av imorgon pga lite saker.. Strax därpå ringde mamma för att hon var nyfiken på hur allt gått idag hos bm, och att hon gärna undrar om hon kan få följa med på nästa kontroll. Självklart går det bra för mig, bara jag får en tid först och främst, haha :p

Fick sedan gå hem till pappa i regnet drygt 20 minuter för att pappa fick åka intill Borås snabbt och jobba, men de gick även om det regnade rövmycket ^^

Fick hälsat på mina älskade kissemissar <3, lekte och myste med dom hela tiden.. Kollade nästan hela pogrammet av Förlossningskliniken på tv 4 också. Efter en stund kom pappa tillbaka från jobbet, och vi satt en stund och pratade tillsammans.. Sedan åkte vi tillbaka till Borås för att han skulle lämna mig och så tog vi en snabbis till affären för att handla lite varor för hemmet, både jag och pappa :).
Åkte hem till mig efter det, bjöd pappa på lite kaffe och fika för besväret . sen kom älskling hem från jobbet, och vi pratade alla tre en stund. 20 minuter efter ett bra samtal var pappa tvungen att bege sig hemåt till katterna mina och hem för att äta. Tackade för idag och sa att vi hörs snart igen såklart : )

Älskling och jag satte oss i soffan, myste framför tvn med godis och sedan mackor och oboy/mjölk ^^ gottit! Kollade på South park och lite annat då de var reklam. Sedan blev älsk trötter så han gick och la sig för typ 30 minuter sedan, så jag satt själv uppe och kollade klart på tv pogrammet vi såg, och nu sitter jag här ^^ var trist att sitta framför tvn själv :( buhuu !!

Så dagen har praktiskt taget varit väldigt bra idag :) Kontrollen hos barnmorskan gick kanon, och handla, och vara hemma och mysa självfallet!
Men nu får jag nog börja avsluta här känner jag nu... Skall upp vid 08 imorgon och fixa iordning mig, diska, bädda och fixa lite tvätt. efter det vid halv 12 skall jag iväg till stan för att gå på ett möte hos AF vid 12. Efter det åker jag väl hem igen och börjar därpå nog med middagen, vad det nu blir ? Absolut ingen aning :o får kika runt lite ^^

Ha de bra!

Elly abdikerar

You rock my world, you know you did

Detta inlägg tillägnar jag till dig, Michael Jackson


Enbart för att jag och min bästa Lulu pratade förut om Michael Jackson en hel del, och har iochförsig faktiskt alltid gjort så kände jag för att lyssna på hans mästerverk, och ja. Jag anser att de är mästerverk. jag har alltid älskat hans musik, det han gjort för världens människor. Han har lagt ner hela sitt liv för att hjälpa andra utsatta barn att få en bra barndom och dom han hjälp är nog väldigt tacksamma idag. Det hoppas jag iallafall.
Vi satt också och pratade just om det här med att människor var så emot honom för att man hört vad han gjort mot småbarn, antastat sig, och bjytt på sig själv, mer än vad kan skall göra osv osv. Men NU är han död och hans musik har börjats hyllas igen och han som person igen. Jag förstår mig inte på människor?

Varför börja gilla någon när personen är borta? Bara för att man är död, då skall man hyllas som den bra person han var? Att först ogilla, nästintill hata en person för sakerna han gjorde och sedan när han är borta från världen och inte "kan" göra någon något längre, då uppskattas en människa?!

Själv känner jag ingen eller inga som ogillade han före hans död och började gilla honom efteråt, men man har ju hört hur vissa personer varit, och blivit pga detta. Helt sinnes om ni frågar mig! Allt jag säger är bara fy skäms på er som inte kan hålla er till en sak och måste byta åsikt bara för att någonting inträffar helt plötsligt. Usch. Svineri !

Oavsett vad han gjort eller inte gjort, kommer jag att alltid dyrka hans verk han åstakom när han var vid liv och även nu när han inte lever bland oss.

Både jag och min bästa vän Lulu, älskar dig enormt mycket !



Michael Jackson genom tiderna...



Rest in Peace Michael Jackson <3

Elly abdikerar


Happy birthday

Gårdagen blev extremt lyckad med båda middag och mys måste jag bara säga, var väldigt glad igår kväll när älskling kom hem. Potatisgratängen blev supergod, kotletterna mumsiga och stämningen jättebra ! Längesedan vi båda kände såhär tror jag faktiskt, men igår fick vi till de riktigt bra tillsammans <3

Saknar stunderma ibland (hela tiden?) då mitt humör var stabilt och inte såhär upp och ner.. men jag försöker älskling tro mig, jag försöker! du är inte den enda här som tycker detta är jobbigt.

Senare när vi hade ätit klart, så kom Andreas mamma över med lite matvaror vi beställde av henne när hon var och handlade, :) kändes skönt att slippa åka iväg för att handla på kvällen då man var mätt och trött av allting. Så tack :)

Får se vad jag gör idag... först och främst måste jag dammsuga, klä på mig, och diska det lilla som finns här hemma.. Sedan om vädret blir bättre skall jag försöka ta mig ner till stan för att lösa ut pengar för hemförsäkringen som kom tillbaka igår :)
får hoppas att detta jävla regnande försvinner snarast, möjligt !! Annars kommer mitt humör blir som skit, haha ^^, Ne men skämt å sido gott folk.

Undrar också vad jag skall göra för middag idag?
Vi åt så mycket mat igår men ändå blev det massor över så han fick hela två matlådor att ha med sig till jobbet, dock inte båda idag men en låda idag och en låda en annan dag då han känner för att lyxa till maten ;) Haha.

Fick nyss tips av Lulu vad middagen blir idag! :D Köttbullar med mos! de låter gott, och längesedan med :) hihi !

Nej men nu skall jag äta upp min frukost innan den ruttnar, haha och sätta mig framför tvn ett tag istället. Kolla lite på Days för att jag inte har något liv, sedan måste jag väl sätta igång med hushållsysslorna. :)

Ett grattis skall utropas idag, till syster Linda som fyller år idag :)
Grattis grattis !

Nu drar jag mig tillbaka !
Ha de fint

Elly abdikerar

Meet the creeper

Nu har jag fixat sängen, fixat maten så gott som och varit och handlat lite inför dagens middag, känner mig rätt duktig iallafall. Får hoppas nu att Andreas inte är på alltför kasst humör, nu har jag fan anstängt mig med maten så att älskling skall bli glader.. :)

Fick tillbaka lite pengar från hemförsäkringen också, så nu har vi länsförsäkringar :) får hoppas på att dom är bättre... än dom vi hade innan! Lurendrejeri förfan. USCH!

Så jävla disigt väder det är ute nu på tal om inget, jävla trist.
Har också pratat länge med Lulu idag :) riktigt trevligt, en sann vän för livet <3

Jag saknar dig Lulu.
Vi får ses snart, försöka iallafall på något sätt . blir snart tokig, vi har inte setts sedan maj ? tror jag :o Och det är för längesedan! :(
Älskar dig hjärtevän!

Snart kommer väl A hem också, vid 16 tiden någongång, sedan blir det fixa de sista inför middagen, bara kotletterna kvar att göra eftersom potatisgratängen är i ugnen, och där skall den stå tills 17.15 ungefär sedan får jag se och känna på maten ;) Så jag får väl dra mig typ nu om jag skall hinna fixa kotletterna också OCH såsen Om vi tar någon till detta, annars är det jävligt gott med bara allt detta smarriga utan sås :)

Så jag får väl bege mig. tror jag tar dammsugningen imorgon samt, disk och sängen som vanligt !
Ha det brao!

Elly abdikerar /:

Feel so numb -

Helgen.
Vi börjar med torsdag tycker jag..

Mamma kom hit vid 15 tiden någongång, och pappa. bjöd på kaffe och tilltugg. Pratade och visade mamma runt, pappa har ju redan varit där ett flertal gånger . Hon gillade lägenheten :) kul kul!
Senare blev klockan 16 och vi bestämde oss för att åka intill stan med bussen härifrån. kom in vid 16.30, gick omkring i drygt en timme bara och senare åkte vi hem till mig igen.. då ringde pappa och sa att han hade slutat jobba då klockan var strax innan 18. Andreas hade också kommit hem från jobbet när vi kom hem, så han bjöd mamma på öl :) så snackade vi tre en stund tills pappa kom och då blev vi fyra som snackade ^^

Fredagen så var älskling hemma för att han inte mådde bra alls, han åkte bara intill jobbet och sjukanmälde sig och hem igen.. la sig och sov några timmar till..
Åkte intill stan senare för att handla lite och gå till Försäkringskassan pga lite saker. Efter det åkte vi hem igen, och tog lite fika.. sedan blev klockan 17 helt plötsligt och vi blev lite hungriga, men orkade verkligen INTE laga mat, haha. Så vi tog bussen 2 minuter för att komma till en pizzeria, beställde vad vi skulle ha, tog bussen hem igen och åt :D Smarrigt som röven! somnade rätt tidigt också, jävligt skönt :)

I lördags skulle vi ha inflyttningsfesten och de var bestämt att flera skulle komma men i slutändan blev vi typ sju pers, haha. lite litet men ändå lagom.. Allt började okej men slutade i en stor terapi fest. så kallad. En sak. jag kommer aldrig att ha fest igen, inte med varken dom som kom eller tillsammans med Andreas, det är allt jag säger. rena skiten. hahah. Men aja, hade någon varit i min situation, så hade människan/ människorna förstått men inte en jävel förstod, bara försökte men det gick inte . så allt slutade i en enda bajs röra!
Alla drog sågott som vid klockan 02.30 ungefär, rätt skönt för jag kände att jag behövde sömn men sedan kom jag ändå inte i säng förens klockan 06 på morgonen... eller jag somnade då iallafall, ingen aning när A somnade, men han sov sågott som hela tiden... Trist när man var på dåligt humör och behövde prata av sig, men aja. Så äre att vara full och på dåligt humör !



Så just nu mår jag piss.
Allt är bara så jävla tråkigt . Jag har världens tråkigaste liv, det har jag rent ut sagt. Och jag har en enda vän kvar som bryr sig på riktigt, alla andra kan dra! Behöver inte erat låtsas snack för att "hjälpa". som ni kallar det .
Trist bara att alla vänder sig bort när någonting händer.. Men nu skiter jag i er. :) Skööönt !!



Nog om det .

Igår, söndags tog både jag och Andreas det lugnt, fortsatte bråket lite då och då. men nu har vi bestämt för att lägga allting bakom oss, även det som var innan jag och A var tillsammans för att försöka få det bättre, och ÄN så länge känns detta beslut hur bra som helst! Men det återstår väl att se, hur det går...

Så vi låg i sängen 95 % av dagen, dom sista 5 % var vi på toaletten, uppe och kollade lite på tvn, åt och försökte få det bra igen. Gick väl sisådär, men nu imorse när älsk åkte iväg till jobbet kändes det faktiskt bra :)

Jag skall vara snäll mot dig idag, och göra mat som du Verkligen kommer att uppskatta och gilla mycket . Idag blir det kokletter med potatisgratäng och god sås! Det vet jag att du gillar och tycker mycket om, så detta kommer bli gott för dig när du kommer hem från arbetet älskling ! <3

Bebis har varit väldigt aktiv sedan lördagsnatt, vänt på sig tusen gånger i timmen, sparkat och haft sig ^^ :) Men de gillar vi även om det börjar kännas en hel del nu.. Så att det nästan gör lite ont? Att man mår illa? Undra om det skall vara såhär ? Får kolla med min bm på onsdag så jag skall dit igen ..
Jag kan knappt ligga på höger sida när jag skall sova för då börjar bebis puckla på som bara den ^^, hahah. Lill älskling då :) inte slå mamma, hah! Så jag får antingen ligga på rygg, vänster sida eller på magen ,brukar bli vänster sida eller magen, skönast så : )



En magbild då bebis är i vecka 29 (28+2) <3

Jajja.
Nu har jag sagt och fått ur mig en hel del..
Så jag säger adjökens!

Elly abdikerar, sorgset...

Vecka 29 (28+0)

Idag går vi in i vecka 29, jössus vad fort tiden går :) hihi
Nu för tiden går veckorna, eller snarare dagarna rätt så fort, efter klockan 12 på dagarna försvinner dagarna utan ett knyst, haha. Känns som att min mage inte alls direkt växer, min ena syster säger att jag är jätteliten, många som tycker jag är liten men min mamma var också väldigt liten hela hennes graviditet med mig tex, eller i huvudtaget har hon sagt att hon var rätt liten i magen, så jag kanske brås på henne tro? :) hihi.

Nu tänkte jag visa lite info om min graviditet för denna veckan ;)

  • Första dagen for din senaste mens var 30-Apr-2009
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 04-Feb-2010 (Vattumannens tecken)
  • Du är gravid i vecka 28+0 (läs mer).
  • Bebisen väger c:a 1277 gram. *
  • Bebisen är c:a 39.1 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 70% av graviditeten.
  • Du har 83 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 30-Apr-2009 till 29-Jul-2009
  • Din andra trimester varar från 30-Jul-2009 till 27-Oct-2009
  • Din tredje trimester varar från 28-Oct-2009 till 04-Feb-2010
En jättebra hemsida, där man kan se 4D bilder på en bebis i vecka 29 (som jag är i nu :)) som rör på sig och man ser vädligt mycket. hihi, helt fantastiskt !

http://www.barntotal.se/gravidkalender/gravidkalender/gravid_vecka_29/

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

nepp, nu har vi fått en hel del om min vecka, hihi ;)

Får väl lägga in en bild på magen också, men de kan jag ta senare !
hihihihih..



Igår när älskling kom hem hade jag fixat maten sågott som klar, han behövde bara vänta dryga fem minuter :) snäll och duktig jag känner mig ;)

 

Vi hade även våran tvätt tid mellan 17-21 igår kväll, och de gick jättebra! :D Haha. tog drygt två timmar igår alltsomallt, och så hade vi ungefär 2 timmar kvar om vi ville tvätta mer, haha! men vi tar det en annan gång, nu så har vi tvätt tid på tisdag kväll nästa vecka, 17-21 :)

Annars idag så kommer mamma hit lite senare :) hon får stjuts med pappa in hit, kul att hon också får komma hit, hon har ju inte ännu varit här och hälsat på så det är på tiden att hon kommer hit ;) hahaha . Pappa kommer väl förbi också då en liten stund antar jag :) ungefär när mamma och pappa kommer tror jag älskling kommer hem från jobbet också, så det blir lite folk i vår stuga ikväll ;) haha.

så nu har jag iallafall fått i mig frukost, skall nog blogga klart och sedan hoppa in i duschen och sedan fixa in tvätten i gaderoberna våra och fixa mig, bädda och städa en aning innan alla kommer senare : ) Måste göra lite mer nytta idag, haha.

Då tar väl jag och drar mig : ) ha det bra-o!

Elly abdikerar :)


Singing elf's

Här är lite roliga video's jag tänkte dela med mig av :)

Video 1: Jag, Andreas, Ählii, Jossan och Lulu.
http://elfyourself.jibjab.com/view/X8gVHZZD40swsfcZ?cmpid=ey_fb_self

Video 2: Jag och Andreas i mängder.
http://elfyourself.jibjab.com/view/ZZN8VnXMA9bV8kLu?cmpid=ey_fb_self

Världens roligaste för hela denna veckan fan :D
Hur söta som helst, på ett roligt sätt då vill säga, hihi ;)

Strax kommer väl älskling hem också :)

Har redan lagt ut kycklingen som vi skall äta idag :) Får väl om kanske 30 minuter eller så börja lite smått med den så älskling blir glad, :)
Har tänkt jättemycket på dig idag älskling :) Skall bli kul att du äntligen kommer hem. Och senare vid 17-20 har vi tvätt tid, äntligen får vi tvätta våra sketna kläder, hahaha :D Det lär behövas om man säger så :)

nepp, om man skulle ta och kolla till hur långt kycklingen kommit i tiningen därute i köket.. :)
Ha det fint nu allihopa !

Elly abdikerar ;)

I never believed in me, I am your tourniquet

Nu har dom varit här från Ab bostäder för att fixa våran ugn och nu är den iallafall fixad, tack och lov! :)

Får snart börja starta maten känner jag, Andreas slutar om 20 minuter drygt så han är väl här om typ 40-50 minuter gissar jag på.. :)

Älskade bebis därinne, <3


Nu drar man.. bort!
ha de brao !

Elly abdikerar

This is the new shit, stand up and admit !

Nu på Lördag har jag och älskling våran inflyttningsfest!! Kom hit, om du vågar, kan och vill !

Har iallafall varit nere i stan på AF i en timme drygt, sedan åkte jag till City och handlade mjölk samt klementiner <3 mums. Sedan åkte jag hem, och då ringde Lena (andreas mamma9 och vi pratade en bra stund haha :p Sedan ringde jag pappa för jag hade lite frågor angående tv lincens sakimojen ;p
Och nu äter jag pepparkakor, kardemumma skorpor och dricker kall mjölk :D Så jävla gött !

Funderar på att ta ner lite saker till källaren om en liten stund, sedan så kommer klockan nog hinna bli halv tre och då får jag börja fundera på maten... eller det är ju redan färdigtänkt men det låter bättre att säga det ;) hahah .

Nu kilar Elly :)
Ha det brao-o-o-o

Elly abdikerar

Drippin' blood

Nu har både jag och Andreas bestämt att om inte han jobbar i helgen blir det inflyttningsfest och synd för er som inte har tid eller inte kan komma för ni kommer missa något skojj :D hahaha. Tvi på er !!!

Alldeless strax skall jag ner till stan för att gå på ett info möte på AF, längtar nästan :p Haha. och imorgon har jag äntligen min tvätt tid. haha :) Fick ju tiden så sent så älskling hinner komma hem och hjälpa ;) bäst för dig, hihi .

Var väldigt snäll imorse iallafall mot älskling (A), när han gick upp så gick jag också upp efter vi myst en liten stund tillsammans, och då satte jag igång med att göra julgröt till min gubbe <3 hihi
Kände mig faktiskt lite snäll : ) heeh.
Hursomhelst :) haha

nu har jag iallafall gjort iordning mig och skall snart gå ut till bussen, bussen går 09.27 så jag går ut vid 25-26 över :) en halv minut till bussen om inte ens det härifrån ju ;p Haha. rätt skönt ändå .

senare kommer väl älskling hem också :) Längtar redan efter dig Bumboo!

Efter mötet på AF skall jag bort till City tror jag i Kn(u)alleland och handla mjölk så älskling slipper göra det direkt när han slutat och är megatrött, stackarn.. <3

Nepp nu måste jag allt kila, klockan står ju inte still direkt :( haha.
Ha det finfint !

Elly abdikerar

Elly the best :)



Känner mig lite tvungen att visa bild på bebis också ju :)
Vecka 28 (27+4) idag :)

Idag är det 87 dagar kvar till BF.
Idag är det 12 veckor och 3 dagar kvar till BF.
Idag har jag gått 193 dagar som gravid.
Idag har jag gått 27 veckor och 4 dagar som gravid.

Gud vad vi längtar efter dig vårt barn, vårt första och kommande barn :) Du kommer vara så älskad av oss så du kan inte ana, vi älskar dig redan hur mycket som helst. Vi älskar dig <3

Bara tre timmar kvar tills min tvätt tid börjar också, haha kan inte tiden gå lite snabbare? Orkar inte vänta -.- haha. knäpp man är va? xD
Sitter annars lite här, och framför tvn och kollar då och då, just nu Days :p hhöhö .

Äsch, nu drar jag mig igen :)
ha det brao !

Elly abdikerar /:

mind the gap. bridge the gap

Måndag idag och nu har jag och Andreas bott här i en hel vecka. haha och många fler måndagar lär det ju bli (:
Helgen har varit okej, lite slö i lördags men annars okej..

Fredag: Älskling jobbade fram till 16, sedan kom han hem och Andreas mamma kom hit lite senare för att hjälpa oss med gardiner osv. Blev helt okej faktiskt. Sedan började jag med maten åt oss, kycklinggryta med pasta :p haha. Blev riktigt gott och vi bjöd ju även Lena . strax efter maten åkte Lena hem och vi åt lite gott gott och myste framför tvn, dock var vi trötta och gick och nanade.

Lördag: Systeryster skulle egentligen kommit intill Borås så vi skulle gått omkring lite för att kolla fars dags present men så blev det inte och efter det gick hela mitt jävla humör snett.. dvs utför.
Var deprimerad, nere, uttråkad och allt fan jag vet inte vad, och mitt humör smittade av sig till A så han blev också jättenere. Så denna lördagen var rätt kass. Tills slut när klockan blev 17 åkte vi ner till knalleland för att handla lite, lite blev rätt mycket :p Haha. men aja :) Köpte mat, och lite annat. Tex godis :p åkte hem och myste, så gott vi kunde. somnade tidigt igen..

Söndag: Jag och Andreas åkte ner till knalleland för att vi båda skulle köpa en fars dags present, och vi hittade varsin sak :) Köpte sedan en cola och en mjukglass ;) nam nam! hahaha ;p Och sen åkte vi till resecentrum, eller jag gjorde och hoppade av medans älskling fortsatte till sina föräldrar med bussen. Tog tåget till Kinna och var där runt 13.20 :) Och gissa vad jag hade längtat och saknat Elvis och Lillen? Var så sjukt så de fanns inte, hade kunnat äta upp dom om jag så kunde, haha ^.^ men det gjorde jag inte :) hah.
Pappa fick sin present som var från mig och systeryster, och han blev skitglad! :D Tur det .. Sedan började pappa med maten han skulle bjuda oss på :) Fläskfile i en jättegod sås, sallat och ris :) Kanongott verkligen! Åt flera portioner , haha ;) Till efterrätt blev det cheesecake med ett hallonlager ovanpå. också skitgott :) Vi var väl där i tre timmar någoting tror jag, sedan fick jag stjuts ner till stationen från pappa och jag tog tåget hem igen.. Kom hem vid halv sex igår kväll.
Då hade jag en älskling som väntade mig, och vi tog det lugnt hela kvällen igen :p hahah, inget liv dvs (Y). Haha!

Annars så har denna veckan här varit helt okej, jävligt seg dock när man är ensam hela dagarna in och ut, men de är vad man gör det till, sägs det ? Äsch, pyttsann! Får se vad jag gör idag..?

Skulle egentligen till AF här i Borås på ett info. möte men han ringde vid 08 och ställde in skiten för han var dubbelbokad, och jag som gick upp tidigt och gjorde iordning mig för detta, ååhh /: ibland orkar man bara inte men nu är jag iallafall vaken och uppe sedan klockan 07 ;p Haha.

Har tvätt tid senare mellan 14-17.00, får se hur det går :o haha :)

Ikväll om inte imorgon morgon och om inte det så blir det på tisdag kväll åker jag kanske ut till Vallda för att passa Amanda åt Annelie och stoffe :) dom är lite upptagna och behöver lite extra hjälp :) får se om jag kan beroende på busskort och lite andra saker. men jajja ! ;p

Nepp, nu skall jag äta upp min andra frukost haha :D
Ha det fint.

Elly abdikerar

Head like a hole

Nu har jag tagit några bilder på lägenheten, och tänkte visa :)

hallen. toaletten. del av köket. del av köket. del av sovrummet. del av sovrummet. vardagsrummet/datorhönan. del av vardagsrummet. del av vardagsrummet . och slutligen, våran lilla balkong :)

Så det var de!
Nu har ni fått en liten inblick på hur våran lilla 2:a ser ut .

Nu har jag lagt ut kycklingen också så den får tina och sedan blir det troligen att åka iväg senare vid 16 med Andreas och Andreas mamma och kolla lite saker till lägenheten : )

Annars så skall jag alldeless strax ner till källaren, uscha ;o hehe. Men det måste göras...
Ha det fint nu iallafall : )

Elly abdikerar

Vecka 28 (27+0)

Vad tiden går fort, kan knappt hålla reda på vilken vecka jag är i nu längre :p Fy skäms på mig. haha :)

Iallafall . Lite info :)



Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

Där var en del :) Tyvärr har jag ingen bild på magen ännu, har inte orkat ta bild eller så men det kommer under dagen troligen . hihhi

Nog om det ! :D


I måndags flyttade jag och älskling till våran lägenhet här i Borås, Tullen :) inte direkt världens roligaste område men bussförbindelserna är jättebra och lägenheten är toppen! Supermysig tycker vi båda :). Nu har vi också fått ordning på det mesta, bara lite mer saker som skall upp på väggarna och lite lådor som skall ställas bort.. Senare efter frukosten eller så skall jag bege mig neråt, en våning under ;p till källaren och lägga in lite lådor vi inte skall ha till användning just nu =) För att få ännu mer plats.

Båda Andreas mor och far, och min pappa har varit här i lägenheten och hjälpt till och igår kväll kom Marcus över på besök, så vi bjöd på mat.. chips och öl och till detta kollade vi på Little Britian ;) Som Marcus verkade gilla sjukt mycket :D haha kulkul .

Andreas är och jobbar just nu som vanligt, han har fått nytt jobb så han ligger i :) Åker 05.30 varje dag intill stan och kommer hem runt 16.00 ungefär dagligen .. Så ikväll är det fredag och jag skall laga något gott med kyckling? Kanske en kycklinggryta tro? :) Min mat är förvårnadsvärt uppskattad här i huset ;D Bäst för dig, hahaha . :)

Så nu jävlar vill jag ha besök om dagarna, bara jag och bebis här. fast bebis kan jag inte direkt prata med på samma sätt som jag gör med någon som talar ;p Hahaha (A). KOMSI :)

Nepp. Om man nu skulle ta och tänka på refrängen!
Jo, en bra sak som varit idag. redan :p Haha och igår. Igår skaffade vi internet, mycket bra och förut ringde tandläkaren för en tid att undersökas, vadå att jag längtat? :p Galet nog :D hahah .

Hursomhelst!
Nu drar jag mig tillbaaaka :)
Ha det fett

Elly abdikerar :)

 


RSS 2.0