Something

Fy fan vad mycket jag fick reda på igår. Nu är verkligen saker och ting upp och ner /:
Allt känns kaos. Det är inte kaos, inte ännu.

Jag är ledsen för din skull, vad som hänt dig men det blir bättre.
Lovar dig :)


Mådde inte alls bra igår, kände denna oron hela tiden.
Jag har så sjukt trött men kunde inte somna. Somnade inte förens 04 och vaknade 07.
Kände att något var fel, något kommer att bli fel. Något är fel?

Elly abdikerar

4

4 dagar kvar tills min bebis är beräknad :)
Stanna lite längre därinne, haha <3

Jag vet att jag inte skall tänka så mycket, för att undvika stress för bebis. Men vissa saker är svåra att inte göra. Men jag försöker /: Jag vill bara att allting skall sluta/börja såbra för mig och bebis, men dessa tankarna sätter grillen i huvudet på mig. Och de gör vissa saker oundvikliga.

Nu håller familjen på med middagen. Har fortfarnade ingen matlust. Har gått ner ett kg till på några dagar vilket gör mig glad... Tre kg på 1.5 vecka, yey. bättre än inga kilon alls!
Nu skall jag avsluta detta kapitlet

Elly abdikerar

Vecka 40 (39+0)

Vecka 40: 29 jan - 4 feb 2010

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Nu är man inne på sista veckan i gravidteten, men jag tror bebis kommer dröja längre ^^ Jag själv tror att bebis inte kommer förens om 2-3 veckor och att jag kommer gå över tiden... Vilket jag inte bryr mig om, bebis får gärna stanna därinne ett tag till . Är ju inte jobbigt direkt. haha :) Men jag sitter hela tiden och undrar... Blir det en liten Charlie eller blir det troligen en liten Isabelle?
Bara bebis och barnmorskan som sjävla vet haha :p jag tror det blir en tjej, men enbart för att jag just tror att det kommer bli en tjej, blir det en kille hahha.


Nu har jag fått lite skrivet om den sista veckan iallafall :)
Ha det bra-o !

Elly abdikerar


6

6 dagar kvar nu tills du är här :) enligt UL iallafall <3

Nu får vi se när du vill ut lillevännen min :) Igår hade jag en hel del värkar men försvann sedan. Pyttsan! -.-
Hursomhelst !!

Igår blev det iallafall en Partille dag/Allum dag med både mamma och mormor :) Fick köpt mig ett par nya svarta tights, eftersom mina gamla börjar få små hål i röven, haha ;p Och så hade mamma köpt mig tre par skitmysiga och mjuka strumpor :) Jättesnällt! Jag som alltid tjatar på mig själv om att jag måste köpa strumpor men aldrig orkar lägga pengar på det, så helt plötsligt får jag tre par bara sådär :D Hihi.
Var i Partille från 12.30-16.24 ungefär :) sedan åkte jag hem med pendeln, Martin mötte upp mig på Alingsås station och körde mig hem... :) Åkte förbi ICA Maxi och handlade fort, dock var de jäkla jobbigt med tanke på värkarna som började när jag var i Partille :o men dom försvann senare /: Vid 20 tiden tror jag ungefär, hade Martin gjort middag :) thai mat. mumsigt! Sedan kollade jag, Linda och Martin på "kniven mot strupen" dock somnade jag under pogrammet, Linda kollade klart det medans Martin fixade mig en dator :) så nu har jag egen dator, äntligen !! Helt okej stor skärm, 22 tums fungerar bra, stationära datorer gillar jag vanligtvis bättre än laptops men jag ju inte begära att jag skall ta över Lindas nya direkt, haha :p Men nu har jag denna iallafall :) fungerar mycket bra! Skall fixa iordning i mitt rum senare också, möblera om och ta in ett litet skrivbord så jag kan ha datorn där... Och spjälsängen.

Idag blir det att ta det lugnt troligen iallafall. var så trött efter gårdagen :o gick ju sjukt mycket omkring på Allum, haha. Blir film och tv ikväll. Om inte det, bowling med familjen här :) Imorgon skall jag träffa lite kompisar. Behöver se lite vänliga ansikten känner jag :( <3

Och så saknar jag Mels jättemycket :( får se när vi kan träffas gumman! <3 Du är saknad av mig skall Du veta. och många andra :(

Nu kilar jag :)
Ha det brao

Elly abdikerar

7

Idag är det endast 7 dagar kvar dvs EN VECKA KVAR till bebis är beräknad! <3

Dock känner jag som sagt, att bebis kan vänta 2-3 veckor till därinne ^^, Så man hinner fixa med lite flera saker här ute i verkligheten :) men när du väl kommer så är du så välkommen så. Det vet du :) <3

Idag vaknade jag kl 06, pigg som jag vet inte vad? Försökte somna om men var omöjligt, sedan blev klockan 07.05 och jag blev spyfärdig och kisseblådan min var superful :o var tvungen att rusa iväg och göra mitt behov haha. Kändes bra efteråt och inget illamående... Somnade vid 07.20 kanske och sedan vaknade jag vid 07.49 av ett sms. Sen var de för ljust så jag kunde ändå inte somna om ^^ så jag satte mig här vid datorn..

Senare blir det nog som sagt Partille, träffa mamma och mormor. Har inte träffat mormor sedan morfar gick bort /: drygt 3 veckor sedan nu tror jag. Och den 4 februari är det begravning i Partille kyrka för honom, samtidigt som bebis är beräknad. så man får väl se hur det går...
Nej nu skall jag ta och gå upp faktiskt. Känner att jag behöver komma i lite kläder, sminka och fixa mig och sedan invänta mammas samtal hur vi gör sedan :)

Ha det kanon allesammans !

Elly abdikerar

8

8 dagar kvar tills lill älskling SKALL vara ute ^^, <3

Kontrollen igår hos barnmorskan gick bra, rätt långt samtal och sedan kontrollen såklart. bebis hjärtslag låg på 135slag/minut och sedan kände hon på magen och de var fortfarande bra, kollade mitt blodtryck och de var okej. Sist mätte hon magen och den var bra sa hon, 34 cm ligger min SF kurva på just nu i vecka 39 (v38+5). Så det var bra med det. Sedan träffade jag en kompis, pratade och sov över :)

Åkte hem idag vid 08 någongång, Linda kom och hämtade upp mig och åkte hem...
Idag har jag inte alls gjort mycket, typ som igår. Matlusten har försvunnit helt, eller jag är hungrig (magen alltså) men inte själva jag /; Så det är rätt jobbigt. När jag vägde mig igår hos min BM hade jag gått ner 2 kilon också -.- och det är på en vecka ;O Hmm, jobbigt :( Igår åt jag lunch vid halv ett ungefär, en liten pizza bit efter det ingenting, bara drack vatten. Idag åt jag senast vid 19 tiden, då vi åt middag här. Åt en köttbulle och två små stycken stekta potatisar med några små morötter till, i bitar alltså... Matlusten är väl inte direkt på topp när man inte är på topp antar jag? :(

Jag känner själv att när jag gick in i vecka 39 (38+0) så har dagarna verkligen gått hur långsamt som helst, lite tråkigt emellan åt men äsch :) Jag gillar min lilla mage och känner att jag vill ha kvar den 2 veckor till, haha konstigt nog även om jag gärna vill ha ut dig bebis :) mamma är konstig. haha
Jag har verkligen gjort allt under graviditeten för att försöka få dig så frisk som möjligt alltså med andra ord inte röka någonting, dricka eller snusa osv och det har gått super bra :) klart att man kan känna suget efter en öl eller två ibland haha, och detsamma med en cigarett :o Men jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om du skulle bli sjuk pga någonting jag gjort som jag kunde förhindra :( Aldrig ! Just därför väljer jag att offta allt för dig såklart lill pluttis <3 detsamma gäller när jag ammar sedan också såklart, hehe :) Men när det börjar avta så kommer jag kunna leva lite mer fritt på det planet :D Så jag har mycket att se fram emot om man säger så !

Tänk ändå att det bara är drygt åtta dagar kvar nu bara? Jag kommer ihåg när man fick reda på att man var gravid, i vecka 9+3 eller vad det var och man kände att det snart var där :D haha. Sedan var man i vecka 20+0 helt plötsligt och halva tiden hade redan gått :o vipps så försvann den tiden.
Sedan var man i vecka 25.. Vecka 30 och sedan vecka 35, och då kände jag att det hade gått för fort haha. Och nu efter man gick in i vecka 37+0 för 1.5 vecka sedan har det gått sååå långsamt , och så har man äntligen förstått att " nu, nu kan det hända närsomhelst fan " :o :) Magisk känsla.
Att från några få veckot lill älskling till nu. kan knappt förstå det själv när jag tänker efter... Jag vill så gärna träffa dig men ändå är jag så otroligt nervös. "Tänk om jag gör fel? Jag kanske inte bör göra såhär? Vad gör jag nu?" dom frågorna är med mig ständigt nu, och kommer vara det efter bebis är just född. Hur jag kommer klara av det ? Jo klart jag vet att jag kommer klara av det men just, om jag gör något fel? :( är så orolig... men det kommer väl med tiden, när man lärt känna sitt barn :) <3


Så nu äntligen laddas min bajs tröga mobil, yey! haha. har inte haft någon ork eller lust att sitta vid datorn idag alls. Har varit så nerstämd :( bebis pucklar på nu också, känns som att alla vill vara dumma :o haha. skoja :) ne men gårdagen var bra men denna dagen sisådär. Från kl 13 ungefär har jag legat i sängen och vilat, halvsovit och sedan sovit 1-2 timmar. Vaknade förut vid 18-19 tiden, gick ut till köket och pratade lite med Linda när hon gjorde middagen... Sedan åt vi vid 19.30(?) kanske och sen kom Martin hem, satt och pratade alla tre :) efter det hjälpte jag barnen här med deras skol läxor :) läsning och matte. Det gick bra !
Sedan hoppade jag ner i sängen igen, mobilen laddas fortfarande. tröga fan skap :o haha. buhu. Skall strax dra mig till kojjs också.. Imorgon blir det troligen Partille några timmar :) vandra omkring på Allum med mamma och mormor en stund. mamma som bjuder mig ner och hem ! Efter det blir det hemgång för min del och vet ej sedan vad som väntar... Åker väl isåfall in på förmiddagen vid 10 troligen så man är där innan 11 på förmiddagen iallafall :) Något kul man gör iallafall...

Nu avslutar jag här...
Bebis växer långsamt men säkert haha, vecka 38+5 idag :)
Undra när du kommer ut älskling? Men vänta helst 2-3 veckor till <3

Ha det fint pruttkorvar

Elly abdikerar

9

9 dagar kvar tills bebis är beräknad :)

Idag skall jag till barnmorskan på kontroll kl 15.30 i Borås, södra torget . Efter det skall jag gå bort till HM och kolla på tights. och sedan hem till Alingsås.

Elly abdikerar


The holy mother of SHIT

Studiebesöket på förlossningsavdelningen på Borås sjukhus gick bra, gick på dryga 40 minuter bara, så man slapp vara där så länge ^^ Efter det åkte jag och syter bort till Babyproffsen för att hämta ut min startpaket :) massor av bra saker man fick i det ! Sedan åkte vi hem och öppnade och kollade :) fick en stor avlång kartong haha. Sedan åt vi lunch och strax därpå fikade vi innan Linda skulle iväg till hennes läkare, så nu sitter jag på mitt rum och passar Autumn och hennes kompis Julia som leker fartfyllt ^^, gulligt !

Imorgon blir det Borås igen .. Kontroll hos BVC på Södra Torget där borta... 15.30-16.00. Därefter får man se vad som händer och sker som sagt. På torsdag åker jag eller både jag och Linda ner till Skene för att hälsa på mamma eller så åker vi bort till Partille för att hälsa på mormor och mamma, vandra runt lite på Allum ett tag kanske :)

Annars har jag inget direkt planerat för veckan såsätt. veckan är fri och likaså helgen... Nästa vecka: måndag blir det unga föräldrar grupp i Borås, Hulta torg. Om inte bebis kommit då förstås ^^. men jajja. Nu har jag inget mer att varken berätta eller fråga. Så jag avslutar väl här och nu då...

Elly abdikerar


Baby love, my baby love



Älskling i vecka 39 (38+2). Kom 4 februari. kom nu <3 :)
Mamma väntar ivrigt på dig !



Jag och syster Linda (Martin som fotograferar oss, Lindas man) som var borta vid Nolhaga idag och gick, självklart som alltid var han tvungen att ta kort på oss ^^ ursäkta mig, tjock och kort :( buhu ! Kan inte hjälpas just nu ^^, Själv ser jag ut som svarta madam och Linda som en från "pink ladies" haha :) Min syster är bäst <3

Jag älskar dig Andreas <3

Astonishing panorama of the end times

Då har man ätit middag, kollat tvn och film med familjen Eidlan/Upton/Whitehouse ikväll. Blev inget med Max ikväll, jag orkade verkligen inte. Så vi tar det i veckan istället :) ingen skada skedd!

"the boy's purified by the quitter gods
burning up his cross like a revelation
and his glass jaw opens
like a puppet head
"

this is what you fear, you are ehat you should fear

Själv orkade jag inte se klart filmen vi såg på, ingen annan heller. Så alla har nu gått och lagt sig, fast jag kan inte somna som vanligt men ändå är jag svin trött? Ja, jävligt konstigt /; och irriterande. bu-jävla-hu!

Nu har jag iallafall fixat mig inför natten, bytt om och borstad gaddarna ^^, just det ja, ställa alarm! Klockan 07 skall mitt alarm ringa, då har jag ca två timmar på mig att fixa mig :) vakna, frukost, dusch, fixa mig och äta lite igen ^^ sedan bege mig med syter Linda mot Borås :) studiebesöket på förlossningsavdeln. kl 10 imorgon . Efter det blir de några till besök i Borås att uträtta, sedan hem till Alingsås igen, Linda skall på ett möte klockan 14 hon måste gå på. Efter det blir det lugnt... Passa barnen och rå om mig själv så gott det går... /; Hm. förlåt, var en aningens sarkastisk där, he he.

Bebis har varit väldigt aktiv i magen idag :) speciellt nu till kvällen. Mycket sparkar och buffar sig ^^, mysigt hihi. 11 dagar kvar idag tills bebis är beräknad att komma till världen, men vi får väl se om det ;p hehe. Jag hoppas du kommer när du är redo, världen här utanför är grym men jag skall hjälpa den göra den bättre för dig lill hjärtat mitt <3 Min skatt, mitt allt ! Mamma älskar dig :)

Nu får jag väl sluta skriva, skriver hela tiden känns det som /; usch... Ensam man känner sig alltså. Ensam, övergiven och oälskad .. men nu slutar jag, skriver mer imorgon när jag kommit tillbaka så jag kan berätta om det hela :) Det lär bli skoj iallafall. Och träffa min hjärnskrynklare, yey.

Elly abdikerar

Til' the end of time

Än så länge har jag; ätit frukost och gjort iordning mig (så gott som!), varit ute och gått med Linda och Martin i över en timme i Nolhaga, fikat, spelat spel i över en timmes tid, pratat med syster Linda, packat klart både sköt väskan och min egna förlossnings väska (äntligen!), börjat med maten och suttit framför datorn ^^
Och om en liten stund skall jag och Martin åka bort och hämta barnen hos deras kompisar som dom lekt hos från 11 tiden då vi åkte iväg för att promenera :) Efter det blir det mat med hela familjen, efter det spel dax och strax därpå kanske en film tillsammans och bestämma middagen inför imorgon kväll hehe :)

Bebis har börjat fixera huvudet mer och mer i skrevet på mig haha, ilar och har sig jätteofta. Och tro mig, det känns en del /; Men det kommer vara värt det efter bebis kommit till mig :) Själv tror jag nu att det kommer bli en liten pojk faktiskt. Syster Linda tror tjej, detsamma med systeryster. Barnen här tror på tjej eller ah, dom VILL att det skall bli en tjej. Haha :)
Hursomhelst, vad du än blir lill* älsklingen, så är du mer än välkommen till oss här <3

Kaninerna springer omkring i vardagsrummet och gosar haha :) gulligt!
Imorgon blir det Borås en stund för studiebesök, efter det får man se vad som händer, om man stannar eller åker direkt tillbaka hit.

Senare ikväll blir det väl kanske att träffa Max och hans fru en stund, i stan troligen . de var inte direkt igår man träffade honom haha. Eller hans fru, som jag inte ens en gång träffat. Så det skall bli lite kul, om inte ikväll blir det under veckans gång någongång tro säg.
Jag skall också försöka lägga mig tidigt inatt, så jag sover längre (A). haha. Har konstigt nog börjat somna sent men när jag väl har somnat sover jag fan som en stock :o asgött! Så har de inte varit på läääänge länge länge :) Jag har inte heller haft sammandragningar eller värkar på jättelänge. bebis vill väl stanna kvar därinne ett bra tag hah :(

Bebis är idag 39 veckor (38+2) <3

Skötväskan till bebis:
Två filtar
En rap/spy filt
Tre bodys
Ett set utekläder
Två mössor
Ett par mjukis skor
Två gosedjur
En napp

Förlossningsväskan till mig själv:
Tre par strumpor
Tre par trosor
Bindor
Choklad (haha)
En PSP (film & spel)
Mjukis byxor
Mys tröja
Sov t-shirt
Mjuka tofflor
Toalett artiklar
Bok
Mobil
Id kort/bricka/leg.
Journalen
Och så tar min syster Annelie med sig kamera+laddare :)

Det tror jag är de hela än så länge, kommer jag på mer så får jag bara lägga ner det då ^^,
Nu får vi väl kila, middagen är strax klart åt oss alla här ..
Ha det brao !

Elly abdikerar


SAY IT

http://www.youtube.com/watch?v=EpatxHSpQeE
klickbar länk .



Oh Ohoh ohohohoh
Oh Ohoh ohohohoh oh oh yeah......

Dont tell me,
If your leaving in the morning,
I don't wanna have a warning,
If your not here,
Just take me,
Please take me for the last time,
Coz baby now is not the right time,
For us to be scared.

Yes i know i wasn't perfect when we fought and cried all those nights,
But the passion that we have is too strong, to give up the fight,

So i need you to say it,
If you really want to let me go
Coz i don't believe, you know i don't,
Won't you tell me the truth,
Yes i need you to say it,
If you really want this love to end,
Look me in the eye and don't pretend,
That what we have is through,

Don't tell me,
If there is someone else inside you,
Doing all the things that i do,
Coz i don't want to hear,

Just take me,
Don't want to feel no-more resistance
No we don't have to go the distance,
Cause we're already there,

Yes i know i wasn't perfect when i ran and lied all those times,
But the passion that we have is too strong, to give up the fight!

So i need you to say it,
If you really want to let me go
Coz i don't believe, you know i don't,
Won't you tell me the truth,
Yes i need you to say it,
If you really want this love to end,
Look me in the eye you can't pretend,
That what we have is through,

All those times we fought
I made you cry,
I'm sorry,

(i want you to say it,
I need you to say it,

I want you to say it,
I need you to say it,

That what we have is through)

Oh Ohoh ohohohoh
Oh Ohoh ohohohoh oh oh yeah.......



Jag vet att jag inte bör kanske ödsla tid på att tänka och drömma tillbaka om oss, den tiden då vi, då vi var en! Men det är bara så otroligt omöjligt för mig att inse att det inte finns något du och jag eller vi längre. Allting är borta! Jag vet att jag inte är perfekt, långt ifrån perfekt. Och jag önskar verkligen att jag var perfekt, den perfekta för dig. Den perfekta du vill ha, föralltid. Men klart, drömma går ju. Och tro mig, jag drömmer om "oss" varje dag, näst intill varje sekund. Vad vi kunde blivit och vara om vi fortsatt tillsammans. Men det är ingenting jag lär få veta nu ändå, så varför hoppas på något man aldrig kommer få ändå? Nej just precis, det må vara förjävla onödigt men jag kan omöjligen sluta tänka på dig! Omöjligen sluta sakna dig! Omöjligen sluta drömma om dig! Omöjligen sluta längta konstant efter dig! Omöjligen att sluta älska dig! Jag tänker hela tiden på hur bebis kommer få det att ha två föräldrar, fast på avstånd och inte tillsammans att växa upp emellan. Jag lider så förjävla mycket med bebis. Jag älskar bebis så otroligt mycket och jag älskar Dig så högt!
Jag skulle göra näst intill allt för att kunna få tillbaka det vi hade, och få det så mycket bättre, från bättre till bäst! Vi hade verkligen kunnat bli något enastående, om vi bara ville och orkade. Men du gav upp. Jag klandrar dig inte det minsta. Jag var en häxa. En svart häxa. Jag vet det och jag har insett mina fel jag gjorde, jag hoppas bara du inser vilka fel du gjorde du med. För det har jag verkligen gjort! Och jag ångrar dom mer än någonsin nu, nu när allt är försent. Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, vi kommer alltid ha någon gemensamt. Bebis <3 Jag längtar efter dig något så otroligt mycket, saknaden kunde inte vara större! Det är så ensamt i sängen, kallt och tomt. Du är inte där, du är inte hos mig längre. Nu är jag själv, inte helt själv jag har ju lill älskling hos mig. Jag saknar dina omfamningar på kvällarna, din famn om natten. Jag saknar att hålla om dig likamycket också självklart. Avståndet mellan oss just nu känns som en evighets evighet. För lång. Varje gång jag hör någon säga ditt namn på radion, tvn eller ser ditt namn skrivet någonstans som i en tidning blir jag helt till mig, tårögd och tyst för en stund. Jag sörjer efter dig, att du inte finns längre. Hos mig. När jag ser platser vi varit på som man kan åka förbi eller tänker på våra bästa stunder vi hade börjar jag gråta för det blir så emotionellt. Det blir verkligen så känsloladdat hos mig, inom mig. Jag önskar inget hellre än att du var här, här hos mig och ingen annan stans! Ligga i sängen och bara håller om varandra, njuter av varandras närhet tillsammans. Småpratar och bara finns för varandra. Det finns så mycket jag vill säga, men det är svårt. Svårt att få fram dom rätta ordet för att det skall bli bra, utan några krussiduller. Utan några problem med andra ord, så man inte missförstår varandra eller mig . Du vet att jag älskar dig, det vet du väl? <3 Jag älskar verkligen dig! Detta lär nog bli ett rätt långt inlägg, det känner jag på mig och kan se redan nu. Ursäkta mig.

"Sometimes you hurt the once who love you most
and sometimes you hold the once who leave you lost.
And sometimes you learn, but it's to late.
It's to late
"

Det stämmer nog rätt bra tycker jag, iallafall på vad jag känner. Allt jag vill få sagt med detta är att jag ångrar allting som hänt, sakerna jag gjort och sagt mot till. Och att jag vill att du skall lita på mig. Så jävla typiskt att man inser förens man förlorat det hur mycket någon kan betyda för en. Jag förlorade dig, men jag älskar dig tills döden skiljer oss åt. Du var en gång min, men nu lär du bli någon annans :(

Jag älskar dig Andreas ! <3

I'll set you free

Nu är det söndags natt och lördagen har varit fartfylld med saker... Började dagen vid halv elva, drack kaffe med syster Linda och sedan åkte vi för att hämta Natalie hos en kompis. Efter det satt jag och syster samt Martin och pratade 1.5 timme och ditten och datten. Sen bestämde vi oss för att gå ut och åka pulka allihopa så vi började klä på oss utekläder och fixade med oss fika :)
Väl ute i pulka backarna flög vi ner och gick uppåt, hehe. Jag och Linda satt flera gånger tillsammans i en liten pulka men vi hade svin kul. Och självklart var Martin tvungen att filma och ta kort på oss (A), haha. "Något att visa ditt barn när hon/han blir äldre att visa ;)" sa dom båda. hehe :) Sen var klockan halv fyra redan och vi var tvugna att gå tillbaka, packa Natalies simkläder och annat för att åka med henne på simskola, eller ah... Inte simskola direkt men ändå jo :p hon lär sig olika simsätt haha :)
Satt där i 45 minuter och sedan när hon slutat så gick Nattis och duschade och då passade jag och syster Linda på att snoka omkring i simhallen :o gick ner och kikade, hittade en annan pool? :o Helt tomt, så nästa lördag. då jävlar haha (A). Åkte och handlade lite saker på Ica Maxi och sen hem .
Där väntade middagen Martin gjort medans vi var iväg, så vi åt mat. Efter det spelade jag och Linda ett spel :p och självklart vann jag :) eftersom jag är bättre än henne! haha. Spelade klart och satte oss i vardagsrummet med Martin och barnen, kollade på film och sedan gick dom och la sig, barnen alltså :) hehe. Sen började Linda, jag och Martin kolla på en Beck film, sen gick Linda och nana. En halv timme efter det gick Martin till sängen han också, bara jag som satt kvar och kollade på den ^^ Efter den gick jag och fixade mig inför sängen, så nu sitter jag här med datorn i knät bara... inget skoj direkt /:

Imorgon skall jag troligen träffa Max och fika, han bor ju här i Alingsås. troligen blir det Max, jag och hans flickvän som tydligen också ville träffa mig, haha :) Mysko men aja. Kul med fler ju!

På måndag har jag Ung föräldrer grupp i Borås vid 10 som jag och syster Linda skall gå på tillsammans :,) skall på ett studiebesök på förlossningsavdelningen på Borås sjukhus. yey :p hahah, efter det, två timmar eller så skall vi bort till brämhult för att kika in på Babyproffen och hämta ut min baby paket gratis :) hehe
sedan skall vi bort till Knalleland och köpa skötbordsunderlägg (gummi) haha så man kan byta blöjor och ett kar till bebis, så vi kan bada henne/honom :) mycket viktigt! haha <3

Om man kanske skulle ta och nana kudden lite ? Jo :)

Och så vill jag säga STORT GRATTIS till mamma Rebecca och pappa Stefan som blev föräldrar igår kl. 10.35 till deras lille Albin :) jättesöt liten grabb ni skapat där! lycka till <3 Önskar er allt bra!

Elly abdikerar

Another beloved one

Kom hem för en timme sedan drygt :) varit i "stan" och träffade Emelie AKA Ählii. Någon i mitt liv jag verkligen saknat, saknar.
Vi gick till deli deli, tog varsin cola och hon lite buffe mat :) efter det så tog jag en varm choklad och hon en chai latte ^^ Pratade från 18.30 till 21.30 sedan gick vi till stationen här :) i alingsås. Pratade lite till innan hon skulle åka iväg med sitt tåg till Göteborg :( buhu! När hon åkte så gick jag och väntade jag på syster som skulle hämta mig där. När jag gick dit.. klumpig som jag ÄR, haha. så självklart ramlar jag haah (A). stackars mig!

Nu har jag kollat lite på en halv film, raw och nu sverige pussas och kramass, eller vad det heter ^^, Jävligt skoj! haha och så äter jag godis (A) som linda köpte. höhö :)

Imorgon kanske jag skall träffa en kompis :) får se hur det blir...

Nu skall jag kila... Har inget skoj här direkt ändå /;
Bebis trycker på något så otroligt jävla mycket just nu, speciellt mellan benen... gör skit ont :| buhu !! Behöver en värmande kram :(

Jag älskar dig A.

bebis kommmsssiii!!! <3

Elly abdikerar


Vecka 39 (38+0)

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 39: 22 jan - 28 jan 2010

 

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Igår var jag på föreläsning om amning och bb :) rätt intressant dock var det klockan 8 på morgonen så jag var redigt trött om man säger så haha. Första timmen till kl 9 var om amning, och sedan en liten ben sträckare på 10 minuter, och snabbt därefter blev det en 40 minuter som handlade om bb .. och lite tiden hemma!
Så vid 10 var jag klar och gick i stan snabbt, kollade bebis kläder och sedan åkte jag till Kna(u)lleland, kikade på HM och hittade jättesöta bebis kläder :) neutrala färger också så det var ju bra :p haha. En vitgrön luvtröja med matchande byxor, två stycken mössor vit och vitgrön och sist blev det ett par vitgröna mjukis skor :) Ybergulliga! haha. Riktigt puttinuttigt!

Sedan tog jag det lugnt en stund.. Sen blev det bvc möte på Norrby i 45 minuter, förklarade min situation hur den ser ut just nu osv, och hon skulle kolla runt och höra omkring hur jag skall gå till väga nu osv :) jättesnäll tant :p. efter det gick jag bort till stationen för att invänta bussen till Skene, mamma :)
Kom dit vid 15.10 ungefär, mamma mötte mig och vi gick hem .. Åt lite mat mamma hade gjort och sedan kom systeryster hem också. visade bebis kläderna och pratade om förlossning, hur mammas fyra förlossningar hade varit : ) intressant! :) Sedan kollade vi lite på tvn och pratade, visade magen så dom fick pilla lite ^^ det lät fel.
vid 18.05 gick jag och systeryster nertill 90 bussens hållplats, trevligt hade vi :) Usch, känner riktigt att jag blivit mer mammig av mig nu pga allt som hänt, att jag vill vara henne nära och prata ofta med henne! <3 Min älskade mamma :) hihi

Sedan tog jag 450 bussen till Borås, fick vänta lite där på 550 bussen till Alingsås (för att komma hem) buhu! Martin och Natalie kom med bilen och hämtade upp mig, sedan ringde Annelie som jag bett henne om. Och min syster Annelie är den som kommer vara med under förlossningen nu har jag bestämt mig för, :) Hon sa ja direkt, och tyckte det skulle bli en ära. Kul att hon uppskattar det, så vi pratade i ca 30 minuter, sedan smsade jag lite med några vänner :)
Somnade rätt tidigt igår för jag vaknade ju redan vid 03.30 igår morse -.- uscha !!

Nu vill jag önska lycka till till Rebecca och Stefan som kanske blir föräldrar snart <3
Hoppas Albin kommer ut nu till er, hihi . :)

Nepp. Nu har jag iallafall fått i mig lite frukost (WOW!) och suttit här en liten stund.. Skall snart kolla gamla foton när syter Linda var gravid med sina barn och kolla gamla och nya bröllopsbilder tillsammans :) hihi myspys!
Senare idag skall jag träffa Ählii <3 du är superbäst gumman, saknar dig !

Jag älskar dig A.

Elly abdikerar


14 days to go, two weeks left <3

Jag har inte kunnat sova en blund inatt /; Hade förvärkar igår kväll men dom försvann... Och de gjorde jäkla ont -.- Om en stund skall jag hoppa in i duschen och fixa mig, sminka mig, äta, klä på mig och efter det invänta att åka ner med Martin till Alingsås central för att åka bort till Södra torget, Borås för att gå på föreläsning :) hoppas det kommer vara värt det eftersom jag måste åka iväg så tidigt. Åker vid 06.56 från stationen i Alingsås med bussen..

Fan vad jag hatar att sakna! :'( Det gör så ont i mitt hjärta!
Varje andetag är svårare, varje hjärtslag känns tyngre.
Allting känns både meningslöst men på samma gång värdefullt,
för vad som komma skall. bebis <3

Och idag är det bara 14 dagar kvar dvs 2 veckor tills bebis är beräknad att komma till världen så vi får hoppas på tidigare eller på pricken, haha :) men det lär bli svårt att klocka det datumet :p <3

Sedan så är jag klar med föreläsningen kl 10.00 ca, får vänta i tre timmar på nästa jäkla möte som börjar kl 13.00-13.30 på bvc norrby. Efter det kanske hem eller stan igen ? Jag får se vad jag avgör senare idag... :)

Nu skall jag iallafall avrunda här, toalett dax !
Ha det bra nu

Elly abdikerar

Reload the furious angel

Jag vill bara att bebis skall komma ut nu så att mina hormoner försvinner. Dom tar kål på mig, klarar inte av mig själv. Jag skulle vilja gräva ner mig, föda bebis och bli av med mina översvall av hormoner. För jag att såfort bebis kommit ut till mig, kommer det bli så mycket bättre. All skit jag fått för att jag blivit som jag är nu är pågrundav mina hormoner och när man bråkar blir dom inte direkt lättare att hantera, utan svårare. Jag vill inte vara sådan här med att "gråta för vad som helst" eller "bli upprörd för minsta lilla", jag vill vara som jag var innan bebis var i mig. "Normal" så kallad. Jag var iallafall mer stabil och tack vare migsjälv, har jag skadat både mig och andra runtom mig med mina hormoner. Minst sagt mig själv.
Jag har aldrig mått såhär dåligt med mig själv och tyckt synd om andra enbart för mina jädrans hormoner! Alltid när jag väl försöker göra någonting rätt, säga eller göra saker rätt blir det fel i slutändan ändå /: och det är verkligen inte så det är menat från början men ändå blir det fel pågrundav mig och mina hormoner. För jag vet verkligen själv att jag börjar må bättre för jag känner att bebis snart kommer ut och hälsar på mig, och just den tanken får mig att känna mig bättre och inte vilja vara den idiotiska, klagande och tjatiga Madde, även om det ligger i våran släkt, Eidland.

Jag älskar dig, de vet du!

Elly abdikerar..


Bebis <3

Bebis, jag vill att du skall veta att mamma älskar dig, längtar efter dig och vill dig allt väl här i världen, livet. Livet utanför är inte det enklaste direkt, mamma om någon vet det... Ett måste du veta, och det är att jag verkligen tänker göra allt i min makt för att du skall få det bästa av det bästa älsklingen!

Mamma har det inte så lätt just nu, eller snarare vi har det inte lätt just nu. Du eller jag /: Men vi kommer att klara detta älskling.

Jag älskar dig! <3


We sing the death song kids

We're on a bullet and we're headed straight into God
Even he'd like to end it too
We took a pill, get a face, buy a ticket
And we hope that heavens true
I saw cop beat a priest on the T.V.
And I know they killed our heroes too

We sing the death song kids
Cause we got no future
And we wanna be just like you
We wanna be just like you
We wanna be just like you
We wanna be just like you
We sing the death song kids

We light a candle on a earth we made into hell
And we pretend that were in heaven
Each time we do we get the blind man's ticket
And we know that nothing is true
I saw a priest kill a cop on the T.V.
And I know they're our heroes too


Two heartbeats ended in hell

Undra om det jag känner är fel? Undra om det jag känner som kanske är fel, Är egentligen rätt?




I don’t need you,
I’ll say it to myself
It doesn’t mean I won’t need somebody
anyone with half a soul
will hear this and they’ll never leave me

If you don’t know what forever feels like
I’ll show you what it feels like without it
I’ll show you what it feels like without it

I can get by now
I’m not really dead
but I really needed someone to save me
leaving me alone to die
is worse than having the guts to kill me

If you don’t know what forever feels like
I’ll show you what it feels like without it
I’ll show you what it feels like without it

This time I won’t hesitate
to kill to protect what I believe in
This time I won’t hesitate
to kill to protect what I believe in

Not letting you win
won’t satisfy me
I’ll teach you about loss
Not letting you win
won’t satisfy me
I’ll teach you about loss



Elly abdikerar


<3

Jag vet att jag inte är nån skönhet eller så.
Om du lämnar mig kan jag det väl förstå.
För vad har jag att ge dig som ingen annan har.
Jag är ingen särskild medans du är underbar.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig.
Att du är där för mig som jag är här för dig.
Ge inte upp.

Livet är en gåta. Du är gåtans svar.
Allt annat må försvinna om du blott stannar kvar.
För också när jag tvivlar. Det känns som allt är slut.
Jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig.
Att du är där för mig som jag är här för dig.
Ge inte upp.

När jag klantar mig. När jag sviker dig.
När jag sabbar och förstör.
Var kvar ändå. Tro för oss två.
För du vet jag än gör. Ja, vad jag än gör.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig.
Att du är där för mig som jag är här för dig.
Älska mig då.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är här för dig
Älska mig då. Älska mig då. Älska mig då.

One little love and one BIG pain

Är nyss hemkommen från Ica Maxi, varit med syster Linda och handlat och själv fick jag köpt mitt flerkommuns busskort som jag verkligen behöver. Så nu jag kan åka lite härochvar i Västra götaland, äntligen så det inte bara var, är Borås...

Så jag åker in klockan 06.56 imorgon till Borås för att gå på mötet därinne, sedan får jag väl hitta på någonting i tre timmar tills klockan 13.00 då jag har mitt nästa möte, så jag får väl äta och gå i affärer tills dess. Jävla jobbigt att man inte bor där längre med tanke på möterna /; så jävla krångligt :(
Fan vad jag hatar detta. Vill bara att det skall bli bra alltså :(

Om drygt en halv timme skall jag börja med kyckling/curry grytan med ris jag gör till familjen Eidland/Whitehouse/Upton ikväll :) och sedan skall jag hoppa på gymbollen, hoppas verkligen att jag får igång hela skiten snart så bebis kan komma uuuuttt :) <3 Sedan blir det lite tv/datorn och efter dess duschen inför imorgon. Sen dejta kudden, den enda som vill vara med mig, buhu :( Jag känner mig så ensam... så tom, så äcklig... /;

Och på fredag skall jag äntligen få träffa min Ählii :) mycket efterlängtat det också. Behöver ha någon att krama om :( Jag har ju inte längre A att krama om eller någon närhet direkt, självklart har jag syster här men det är inte samma sak som verkligen en kärleks kram tex /: Men jag får stå ut och hoppas det börjar kännas bättre snart...

Pratade med en tant förut om lite saker också i telefon, kändes bra men nu vill jag bara sjunka igenom jorden på samma sätt. Lulu är den enda som förstår vad jag pratar om, eftersom hon är den Enda som vet vad och förstår vad jag pratar om... :(

Min största dröm just nu i livet, att bebis kommer ut <3

Nu skall jag kolla på tv4 fakta med syster :) innan kollade vi på DH på datorn!
Ha det kanon .

Elly abdikerar..


Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta
Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta
Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
Skratta åt det, för då kommer jag kanske över det
Hur kunde du falla när han sa, jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Mina vänner säger: "Vakna upp
Och sluta tänk på det"
Men vad vet dom? Nu är nån annan än jag närmare
Livet innan det kunde jag, utan och innan
Jag kunde haft det så för alltid
Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade

Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam
Och alla vill väl ha dig nu
Dom har ju väntat på det här
Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

:'( :'( :'(

Everyday is exactly the same

Precis som rubriken. Mitt liv känns just nu så tomt men ändå fullt av saker som komma/skall.

Vaknade runt 03.30 inatt och kunde inte somna om så jag låg och smsade med lite folk, sen blev klockan 06.15 helt plötsligt och då somnade jag visst. Vaknade senare vid 06.45 av att barnen var uppe och höll på inför skolan, somnade om rätt snabbt och vaknade en stund efter det när klockan var 08.15. Då gick jag upp ,orkade inte ligga kvar. Kisseblåsan tryckte på och jag var törstig. Så från 08.30 har jag suttit i köket med min syster och pratat om hennes förlossningar, mycket nytt man fått reda på och en del man redan visste :)

Igår, tidig kväll åkte jag och syster för att hämta Autumn som varit hos en kompis. Långt och trevligt samtal om förlossning återigen :) det enda vi pratar om, detsamma när Annelie och mamma ringer och pratar med mig :)
Pariis ringde i förrgår och de var också kul :) inte hört av henne sedan lääänge :( buhu!

Pratade över en timme igår med Lulu, samtidigt då jag hoppade på gymbollen ^^ orkar inte gå ut och gå så jag hoppar på den för att få igång det hela kanske? :) haha.
Sedan la vi på runt 20.30 och då var jag ändå rätt trött men kunde inte somna så jag låg och smsade med lite vänner till och från... Somnade nog inte ändå förens efter 22-23 tiden, och vaknade inatt vid 03.30 av att jag inte kunde somna om för att jag var så jävla kissnödig :o galet mycket också. usch. Låg och tryckte på magen och masserade den för att jag vill att hela processen skall komma igång någongång... Jag orkar inte gå runt och vänta, vill bara att det skall hända NUNUNU! :)

Hursomhelst.
EgenTligen hade jag tänkt mig åka och hälsa på mamma i Skene idag men de gick inte för hon jobbade kväll , så det får väl bli en stund på imorgon eller fredag istället.. Imorgon bitti klockan 08-10 har jag ett möte på BMM i Borås om amning, bb osv en liten föreläsning. Sedan vid 13.00 har jag möte på Norrby BVC, visning och så lite snabbt :) efter det kanske bort till HM och kolla bebis saker <3

Varför vill mammas lilla älskling inte komma ut? Ligger du så gott därinne att du hellre är där? :) lilla dumsnut. hihi. Mamma vill ju ha dig hos sig nu :) Jag vill ju lära känna dig älskling . Min lilla älskling. <3

Jajja. Nu skall jag och syster Linda baka lite, baka weinerbröd hade vi tänkt och sedan är det jag som står för middagen :) Kyckling, curry gryta med ris blir det idag! Får se om jag äter... Igår gjorde dom köttbullar, mos och sås men kunde knappt äta.. Åt en liten kuttbulle, en liten klick mos och knappt sås /; försöker äta men de säger bara nej. Just pga allting omkring mig och inom mig..

Jag känner mig inte hel längre. Bara ensam och övergiven.
Smutskastad och bortspolad från omvärlden. 
Jag som en gång var lycklig men nu är allting uppochner.
Jag frågar mig själv, varje dag utan något svar.
"Hur kunde det bli såhär?
Och det är någonting jag nog aldrig kommer förstå heller.
Jag älskar dig, och bebis mer än någonting annat i världen!
Ni är, var.. bebis är mitt allt!
Men det är som de är, och det kommer kännas lättare...
Bara just en tidfråga om NÄR?

Nu skall jag bege mig ifrån datorn lite... Har inget skoj här ändå. Bara en massa ångest, känslor och tråkighet .
Ha det bra alla .

Bebis, MAMMA ÄLSKAR DIG! <3
15 dagar kvar .

Elly abdikerar :'(


Over and out!

Som dom flesta vet, som läser är jag och Andreas (barnets pappa) inte tillsammans längre, men mer behöver vi inte gå in på. Vi bor inte tillsammans eller någonting. Så för tillfället, bor jag hos min ena stora syster med familj i deras hus i Alingsås, dock i skogen men det är skönt att gå ut när man är som mest upprörd och skrika av sig där ingen hör mig.

Jag bor här tills jag fått saker och ting uppklarade. Dvs plugga, bebis och lägenhet längre fram.


Min plan lista:

* Få iordning sakerna hos syster här, mina och bebis.
* Föda bebis <3
* Börja studera 1 Mars.
* Ta hand om bebis + plugg.
* Ta kör lektioner, ta körkort.
* Leta lägenhet och flytta till lägenhet
* Köpa nya saker.

En så länge är detta min plan, och den känns väldigt bra :)

Men jag hatar mina känslor, jag vill egentligen att dom skall försvinna :(
Men du vet att jag älskar dig. Det vet Du!

Nu skall jag börja ta itu med alla mina lådor, väskor och leta rätt på saker och ting...
Det kommer ta en tid men ah :( Måste man så måste man /: även om det är jobbigt/svårt att gå vidare...

Annars mår bebis bra :) vad jag känner av och vet. hihi. växer :)

Elly abdikerar sorgset...


Vecka 38 (37+0)

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Så idag gick vi in i vecka 38 (37+0) med andra ord :D Man känner nu att det börjar närma sig :) och igår var jag och Andreas hos barnmorskan på kontroll :). Allt gick bra. Mitt blodtryck var lite högt för mig men hon sa att det inte var någon större fara för mig eller bebis , så det var okej med det. Sedan så mätte vi magen, och den har vuxit 1 cm sedan förra gången, då magen låg på ungefär 32, så nu är bebis magen 33 cm i SF måttet :)
Skall till våran bm om 2 veckor igen, fast vi får väl se om man går dit eller om bebis redan anlänt hos oss <3

Lite info om min graviditets vecka 38.

Vecka 38: 15 jan - 21 jan 2010

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.




Man känner riktigt hur det närmar sig, och magen blir tyngre för var dag som går och att man bara känner hur efterlängtad bebis är! Mer och mer, hela tiden <3
Nu vill både jag och Andreas att bebis skall komma ut :D kan inte bärga mig längre!

Du får komma ut till mamma och pappa nu och möta oss lill älskling :)


Nepp. Nu skall jag fortsätta nörda mig en stund här, sedan blir det att klä på sig, diska, bädda och stryka kläder. Sedan när det är klart skall jag och A ut och gå en stund runt en sjö en bit bort för att det är så skönt väder :)
Ha det finfint !

Elly abdikerar

What I what?

Igår kom Andreas hem tidigare än vanligt för han fick sluta tidigt, och vi satte oss direkt med DH :) efter det fixade vi oss snabbt och sedan drog vi ner till "stan", halvt som halvt för att hämta ut vårat modem som kommit, men inte själva internet eller våran hemtelefon -.- det kommer väl om 2-5 veckor! Vänta ännu längre :( stackars oss. haha :)

När vi kom hem, kollade självklart Andreas igenom hela paketet vi fått.. Några minuter efter det så ringde Andreas farbror Lennart och frågade om han kunde komma förbi.. och det gick bra :)
Var här i drygt någon timme och kollade på lägenheten och drack kaffe ;p Sedan åkte han hem och vi fortsatte kolla klart på DH :) Så nu har vi plöjt igenom säsong 1-4 på Desprate Housewives ;) Får ta och köpa säsong 5 snart.

Gick och la oss rätt tidigt igår.. :)

Idag vaknade jag tidiiiiiiigt. och somnade seeeent. ORK!
Men jajja :) Skall strax diska och sedan duscha mig och kanske ner till stan om jag orkar ^^,

ha det fint !

Elly abdikerar

Pics :)


Barnvagnen+spjälsängen :) självklart i svart!


Fast nu är spjälsängen i vårt sovrum :) madrass+sängkläder saknas .


Och självklart en bild på magen nu, vecka 37 (36+4) :)

Snart tror jag att bebis kommer ploppa ut, inom 2 veckor faktiskt :)
bara en sådan där känsla man har i sig, men man får se ! <3 <3 <3


You don't belong

Igår fick jag städat nästan allt, eller gjort allt jag skulle gjort blev ingen dammsugning men gjorde lite annat istället till kvällen :) Efter jag gjort nästan allting så var jag tvungen att åka ner till stan för att lämna en lapp på AF snabbt om aktivitetsstöd (örk!) men så mötte jag Andreas därnere eftersom han slutade 14.45 (och det kommer han alltid att göra nu härdanefter). Så gick vi dit bort, sedan åkte vi hem.
Och så fick A ett ryck och hoppade av vid pizzerian borta hos oss, beställde vad vi ville ha och gick hem med maten. Åt våra godsaker till DH :) Sedan ringde pappa och sa att han skulle komma förbi för att lämna och hämta lite saker som var sagt :) Han var väl här i drygt 1 timme och pratade :) Väldigt trevligt !
Efter pappa åkte, så tog jag och Andreas på oss massa ytterkläder och vi gick ut i snön och åkte stjärtlapp i 30 minuter eller så, sedan blev det kallt om rumpan ^^ fan vad vi åkte och ramlade, men bebis ligger väl skyddat så det var okej för bebis ^^ tror rättare sagt hon/han tyckte det var skoj :D haha.
Efter det gick vi in, tog på oss myskläder och fortsatte kolla på DH. Strax efter det var slut så gick vi och la oss.

Idag vaknade jag vid 11 tiden någongång av sms, och sedan ringde jag Andreas. Han blev skitchockad eftersom jag Aldrig, verkligen aldrig brukar ringa när han jobbar, så han trodde det var förlossning på G ^^, men nee. bara ett brev jag undrade om det var okej att jag öppnade som var till han och de var det. Tack och lov :D haha.

Idag skall jag dammsuga och damma lite. Fixa om i sovrummet, om jag klarar av det själv nu med magen, hehe :) Annars blir det väl ta det lugnt mesta dels. Senare när A kommer hem, skall jag färga hans hår som han tjatat om i evigheternas tid. Så han har svart hår ikväll :)

Nu får jag äta upp min frukost här och sätta mig själv i arbete antar jag väl... :)

Elly abdikerar

Schims of heart

I onsdags till torsdags sov Carlos här, rätt trevligt om man bortser från natten.

I fredags kom Carlos hit för att Andreas och Carlos skulle lana hela helgen, men så blev det tyvärr inte pga vissa saker. Så i fredags tog vi det lugnt. Spelade lite spel och åt mat.
I lördags hände väl ingenting direkt speciellt där heller /: rätt händelselöst liv man lever nu för tiden, man vill bara att lill skutt*n skall komma ut nu, så ens liv får någon mening <3 annars till kvällen lagade vi mat, kycklingklubbor, ris och currysås. Mycket uppskattat. Kollade på The others, Day of the Dead och Halloween II <3 Mycket trevligt, sedan spelade vi en match TP på Andreas ps3 tillsammans.
Igår, söndag gick vi upp vid 10 tiden ungefär, åt och fixade oss snabbt. JO! Andreas piercade sig i fredags (likaså Carlos) . Andreas piercade tungan och Carlos piercade öronsnibbarna :) Blev snyggt på dom båda!
Sedan igår åkte vi ner till Kungsbacka och gick runt lite på Kungsmässan, sedan åt vi tre på Buffé tillsammans, haha :) Sen blev det en tur till Vallda för att hälsa på syster Annelie med familj och hämta lite saker till bebis. En barnlampa, åkpåsen till vagnen, skötväskan också och lite filtar fick vi också med oss :) och en sak till mamma, eller en påse som hon glömt .
Kom hem rätt sent igår, men jag och Andreas kollade på 1.5 avsnitt på DH innan vi somnade/gick och la oss.

Andreas åkte till jobbet tidigt imorse, vid 06.18 gick bussen här utifrån och jag har en massa skit att städa idag. Dammsuga hela lägenheten, damma överallt, disken sedan 2 dagar tillbaka, stryka massor med tvätt med vårat urdåliga strykjärn, orka! och klä på mig själv, åka intill stan och gå till AF och lämna AF lapp -.- ORK! Senare kommer väl pappa på besök också för att lämna lite saker och han skall få lite saker av oss, dvs mammas påse :)

Nej nu måste jag allt sätta igång, annars kommer dagen bli väldigt sen :(
Ha det fint allihopa !

Elly abdikerar

Vecka 37 (36+3)

Du är på dag 256 av 280. (91,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 3 fulla dagar (v36+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010.
Du har 24 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 37: 8 jan - 14 jan 2010

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


WOW

Jag vet varken in eller ut längre. Vad får jag känna, hur skall jag känna osv? Får jag ens känna som jag vill? Du säger en sak och sedan ångrar du att du sa det och tar tillbaka det. Om jag skulle göra så skulle du få spader på mig, för att jag velar och inte kan bestämma mig. Jag vet att jag kanske inte borde skriva detta, men jag måste få ur mig lite saker, bara för att jag mår så jävla dåligt sedan tre månader tillbaka.

Du kan säga en sak när du är på bra humör och mena det, men såfort någonting går snett eller praktiskt taget vad som helst kan göra dig på dåligt humör, och då rasar hela din värld. Då blir du så attans arg och jag får ta skiten för dina saker. Och just detta då som jag vill komma till. När du är på dåligt humör håller du absolut ingenting, säger dumma saker till mig, hånar och fnyser åt mig och då blir jag ingenting värd i dina ögon. Det känns så... Jag vet inte ens längre vad det känns som, för jag vad jag känner och tycker, tycker Du att det är fel och då blir jag jobbig, tjatig osv. När du började bråka, får jag Alltid försöka göra oss sams för att du blir så himla omogen och barnslig. Jag får göra rent din skit du själv försatt dig i och, jag är så trött på ditt sätt då du håller på såhär mot mig och när du hånar mig. Jag mår så fruktansvärt dåligt!

Vad jag än känner, och säger det till dig blir du arg. Vad jag än tänker/tycker, får jag skit för det också. Jag vill aldrig dig något illa, och de vet du bara att när du är så arg, sur, förbannat osv så tror du bara att jag vill dig illa, jävlas och bara allt dig ont man kan ana. Det är så fruktansvärt att du tror att jag vill dig illa, när det raka motsatsen till vad du tror. Stöt inte bort dom som vill dig gott, dom som riktigt bryr sig om dig är jag, och dina föräldrar. De vet du! Stöt inte bort dom som älskar och vill dig något bra här i livet. Skit i dom som skiter i dig, det är just Dom som vill dig något ont eller absolut ingenting alls, så skit i dom och ta vara på dom som älskar dig.

Jag älskar dig, det vet du <3

Elly abdikerar :'(

There and back again

Bebis, kan du inte komma nu? <3

R.I.P

Vila i frid morfar <3


Jag vet att vi inte träffades direkt så mycket dom senare 5 åren men jag ångrar det, tyvärr kan jag inte heller ta tillbaka tiden för att jag skulle så gärna vilja träffa dig en enda gång till. Men nu är det försent. Men jag vet att du har det bättre nu :) De vet nog alla, du led mycket nu i slutet och hade ont, du är på en bättre plats nu morfar <3

Du kommer att vara saknad av många!

Elly abdikerar <3

Sing sorrow



Bebis i vecka 36 (35+3)
Du bara växer och växer nu :) <3

Nu tycker jag att du borde komma lill älsklingen, hihi.
du är så varmt välkommen av oss två, din mamma och pappa! <3





Fick ju manikyr-set av systeryster i julklapp och de kunde absolut inte vara mer passande nu när jag äntligen fått lite längre naglar, så jag passade på att utnjyttja tillfället till akt och målade mina långa, fina naglar nu ;) haha. eller så som jag kallar som: porrnaglar ^^

Det var väl allt från mig :)
Nu skall jag sätta igång med dammsugningen, disken och sängen är redan klara sedan en timme tillbaka ^^

Ha det fint !

Elly abdikerar

Vecka 36 (35+3)

Du är på dag 249 av 280. (88,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 3 fulla dagar (v35+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010.
Du har 31 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 36: 1 jan - 7 jan 2010

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

ja herregud. dom senaste dagarna har de verkligen slagit mig att bebis kan komma nästan när som helst, och de börjar bli spännande nu !! :) Nu i helgen fick vi äntligen målat klart spjälsängen till bebis, vill ju inte ha den i ek/träfärg. Så tråkigt plus att den känns mer våran, att vi byggt den eller vad man skall säga :) så nu behövs en baby madrass, lite nya sängkläder till den ;) hihi. och självklart att montera ihop den också, haah :)
Bebis bild på magen har det blivit mindre av, orkar inte lägga ner tid att ta kort på magen för de känns som att den inte riktigt växer så mycket så att det blir skillnad på bild ^^, kanske jag som har fel , men jag tror älskling också tycker det :p höhö.

Var hos BMM i förra vecka på kontroll. bebis har fixerat sig med huvudet neråt :) duktig bebis, haha. sedan så mätte vi och kollade prover som vanligt. Alla prover var perfekta :) sedan hade bebis vuxit med drygt 2 cm. Så nu ligger magen på 32 cm i S/F-måttet! Annars var de väl ingenting direkt sådär som är viktigt att nämna. haha, jo. Vi klurar fortfarande på tjej namn om de blir en dam, som jag fått för mig nu men bara för att jag tror det blir det säkerligen en kille ^^ ;p men jajja!

Nu till nyår. Nyår kunde varit bättre men som sagt, nästa år som skall firas in har jag lill älsklingen med mig, så det kommer bli toppen. detta året har höjdpunkten i mitt liv <3 just eftersom mitt och Andreas barn kommer till världen, och idag är det den 4 januari, och vi har BF 4 februari. Så det är exakt en månad kvar idag !!! :D

Nu kilar jag .. Skall ringa till Familjerätten, om mina pengar säger ja (A). haha
Ha det finfint !

Elly abdikerar :)

RSS 2.0