Vecka 31 (30+0)

Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 31: 27 nov - 3 dec 2009

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Nu börjar bebis allt bli stor i magen och det känner man verkligen av nu.. Tyngden börjar kännas allt mer och mer /: Tar på krafterna, buhuu .

Igår var det som sagt INTE en bra dag någon stans, den började iallafall med tummen neråt och nu står den väl mellan mitten och neråt... Allt är en lång historia :(

Vi var igår och handlade, och köpte lite spel till ps3:n och en handkontroll extra. Sedan när vi kom hem igen var klockan strax innan 17 och vi hade tvätt tid klockan 17 så vi gick ner och satte igång med tvättningen.. Sedan började vi lite med maten tillsammans, och emellan spelade vi våra spel :)

Sedan var det middag, tvätten var klar och vi spelade lite till. Sen blev klockan 22 någonting, och vi båda kände att tröttheten smög sig på, sömnade näst intill direkt när vi hoppade i säng också /:
Vaknade idag vid sju när A alarm ringde av. Gick upp vid halv nio- kvart i nio någonting .. Åt frukost tillsammans, fixade mig lite fort och om en stund skall vi göra iordning här hemma lite till, fixa oss och sedan ner till stan för att köpa mer spel, och jag, vi skall julhandla lite nu... När man väl har pengar ^^ haha.

Sedan efter klockan 16 är denna kvällen Andreas, och han bestämmer vad vi skall äta, göra och inte göra tillsammans. Nästa fredag efter klockan 16 är fredagen min (6). Då bestämmer jag :) he he he !

Nepp. om man skulle ta och tänka på refrängen kanske ??

Elly abdikerar


Kommentarer
Postat av: emelie

gör historien kort då gumman? :)

2009-11-29 @ 14:07:14
URL: http://emeliewingardh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0