Vecka 33 (32+0)

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 4 feb 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 33: 11 dec - 17 dec 2009

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Nu går vi in i vecka 33 :D Nu börjar det närma sig, och ja lill bebis,
jag skall försöka kniiiipa tills vecka 37 minst iallafall :) <3

Har varit hos tandläkaren idag också, 07.50 blev undersökt osv, INGA HÅL! :D gissa vem som är lycklig angående det? JO JAG :D haha. Nästa besök, om ett år :) slapp borra och dona som Andreas INTE slapp ;) han hade fyra hål, höhö :p Efter tandläkaren så köpte jag äntligen nytt busskort, dock borås tätort men bättre det än inget :) hihi. Sedan mötte jag upp mamma vid kvart i tio på södra torget eftersom hon skulle med mig till MVC ! :D Allt gick super, alla värden och prover vi gjorde idag gick kanon som vanligt. Dock har magen inte vuxit så mycket som dom hoppats på, låg precis under kurvan men dom sa att det inte var någon fara, förra gången låg mitt SF mått på 28, nu låg den på 29 precis. Dom hade hoppats på 31-32 sa dom men de var inte hela världen :) bebis har fortfarande huvudet ner mot ljumskarna.. Vilket är bra :)
Sedan så har bebis sjunkit ner lite nu också, så vi får hoppas på att jag får lättare att andas och äta nu mera /: ... Annars så kollade jag och mamma föräldragrupper idag också, och vart vi vill fortsätta gå på barncentral efter bebis kommit, och det får väl nästan bli Norrby dock ^^, men vi får se. :)

Efter det besöket gick vi och postade en sak åt mamma, sedan gick vi på cafe och fikade en snabbis, sedan gick vi bort till apoteket så jag kunde köpa min munskölj :) (A). Sen gick vi till centralen för att möta upp pappa som skulle köra mamma till mig :) så tog jag bussen hem. mötte dom efter en stund, bjöd på ännu mer kaffe och lussekatt som mamma hade med sig till oss :) :D Jättesnällt !!!

Annars har de varit väldigt lugnt idag :) än så länge!
Andreas började lite senare idag och slutar senare än vanligt. så istället för halv fyra då han brukar vanligtvis sluta jobba blir det inte idag, idag slutar Baby halv sju-sju någongång /: buhu ! Pappa och mamma åkte för drygt 30 minuter sedan också :P haha. Så nu sitter jag här och tråkar. :( Funderar på att gå och kolla efter en tvätt tid för nästa vecka, som Andreas får ta troligen :) haha.

Jajja, nu avslutar väl jag här för nu :)
Ha det brao . Kösshajj!

Elly abdikerar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0